Μακελειό στην Ανδραβίδα: Ανθρωποκυνηγητό για τον σπιτονοικοκύρη – Ξεκλήρισε τετραμελή οικογένεια για ένα ενοίκιο

4 Μαρτίου 2022

Η ασυνέπεια του ζευγαριού στην πληρωμή του ενοικίου, φαίνεται ότι ήταν η αφορμή που όπλισε τον δράστη της στυγερής τετραπλής δολοφονίας στην Ανδραβίδα. Ο σπιτονοικοκύρης της οικογένειας, είχε σύμφωνα με μαρτυρίες, συχνούς καβγάδες το τελευταίο διάστημα με τη γυναίκα και τον άνδρα από την Αλβανία και το απόγευμα της Τετάρτης αποφάσισε να τις λύσει με ένα όπλο.

Αφού σκότωσε το ζευγάρι, δεν σταμάτησε το δολοφονικό του “κρεσέντο”, πνίγοντας τα δύο παιδιά τους ηλικίας μόλις δύο και τριών ετών. Οι αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του άνδρα, που αμέσως μετά το μακελειό εξαφανίστηκε από την περιοχή.

Βοήθεια, βοήθεια, ο αδερφός μου δεν αναπνέει“, φώναζε ο 11χρονος γιος της οικογένειας, που έτρεχε στο δρόμο κρατώντας στα χέρια του τον δίχρονο αδερφό του, το βράδυ της Τετάρτης. Το αγόρι έπαιζε στην παιδική χαρά και όταν επέστρεψε στο σπίτι του, βρήκε τον αδερφό του χωρίς τις αισθήσεις του. Τον έβαλε στην αγκαλιά του και εν μέσω λυγμών, έτρεξε σε ένα συνεργείο που βρισκόταν λίγα μέτρα δίπλα για να ζητήσει βοήθεια. Οι εργαζόμενοι της επιχείρησης, πήραν το παιδί και προσπάθησαν να το συνεφέρουν με μαλάξεις, απομακρύνοντας τον 11χρονο για να μην βλέπει το φρικιαστικό θέαμα.

Όταν συνειδητοποίησαν ότι το παιδί ήταν νεκρό, ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ και την αστυνομία. Εντωμεταξύ οι γείτονες της οικογένειας, είχαν βρει νεκρούς τους γονείς, αλλά και το τρίχρονο αγόρι τους στην αυλή του σπιτιού.

Όπως διαπιστώθηκε από την αυτοψία στο σημείο, ο δράστης είχε δολοφονήσει με πυροβόλο όπλο το ζευγάρι, ενώ φαίνεται ότι έπνιξε τα δύο παιδιά τους. Μάλιστα, επιχείρησε να “εξαφανίσει” τα πτώματα, καθώς οι γείτονες βρήκαν τον άνδρα και τη γυναίκα μέσα σε ένα τρέιλερ στην αυλή του σπιτιού και δίπλα τους το 3χρονο αγόρι. Το μικρότερο παιδί ήταν μέσα στο σπίτι. Ενδεχομένως ο άνδρας είχε σκοπό να απομακρύνει τις σορούς, όμως κάτι τον ανάγκασε να αλλάξει τα σχέδια του.

Στο σημείο της δολοφονίας έσπευσαν αστυνομικοί από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πάτρας και την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου, όπως και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ., όμως αναγκάστηκαν να προχωρήσουν σε νέες έρευνες το πρωί της Πέμπτης, καθώς στο σπίτι δεν υπήρχε ρεύμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές εντόπισαν έναν κάλυκα που έχει σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Η αστυνομία αναζήτησε αρχικά τον πρώην σύζυγο της γυναίκας και πατέρα του 11χρονου αγοριού, που ζει μόνιμα στο Λουτράκι, ο οποίος έσπευσε για να παραλάβει το παιδί του που βρίσκεται σε κατάσταση σοκ.

Ως βασικό ύποπτο για την τετραπλή δολοφονία, οι αρχές αναζητούν έναν 57χρονο άνδρα, πατέρα δύο παιδιών, που ήταν σπιτονοικοκύρης του άτυχου ζευγαριού και έμενε λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι όπου γράφτηκε η τραγωδία την Τετάρτη. Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, ο άνδρας είχε συχνούς τσακωμούς το τελευταίο διάστημα με τα θύματα, για οικονομικές διαφορές. Τον περιγράφουν ως “σκληρό” άνδρα, με επιθετικές διαθέσεις, που προκαλούσε συχνά προβλήματα. Μάλιστα εξαφανίστηκε αμέσως μετά τη φρικιαστική δολοφονία και δεν έχει δώσει σημάδια ζωής σύμφωνα με την οικογένεια του.

Η αστυνομία πραγματοποίησε έρευνα στο σπίτι του όπου εντοπίστηκαν όπλα, τα οποία έχουν σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια για να διαπιστωθεί εάν συνδέονται με τον κάλυκα που βρέθηκε στο σημείο της δολοφονίας. Παράλληλα οι αρχές συγκεντρώνουν βιντεοληπτικό υλικό από την περιοχή, καθώς ενδέχεται να έχουν αποτυπωθεί οι κινήσεις του δράστη πριν και μετά το μακελειό.


[There are no radio stations in the database]