Ο καιρός του τριημέρου – Με καταιγίδες και χιόνια θα πετάξουμε χαρταετό

4 Μαρτίου 2022

Πολικές αέριες μάζες φέρνουν κακοκαιρία και χιόνια ακόμη και γύρω από την πόλη της Αθήνας, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία για τον καιρό των επόμενων ημερών.

Η ροή των αερίων μαζών τις επόμενες ημέρες θα είναι από τα βόρεια βορειοανατολικά τμήματα της Ευρώπης, θα περνούν και από την περιοχή της Ουκρανίας με ό,τι και αν αυτό συνεπάγεται για την ποιότητα του ατμοσφαιρικού αέρα κι όχι μόνο.

Ειδικά για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, προβλέπει άστατο καιρός ενώ τη νέα εβδομάδα έρχεται πολύ κρύο και πιθανόν τα χιόνια να κάνουν την εμφάνισή τους και πάλι πολύ χαμηλά.

Τα χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας που θα πλήξει τη χώρα τις επόμενες ημέρες θα είναι οι έντονες βροχές και καταιγίδες που θα επηρεάσουν πολλές περιοχές της χώρας. Χιόνια θα πέσουν ακόμη και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας, ενώ δεν αποκλείεται να χιονίσει και γύρω από την πρωτεύουσα.

Σε όλη τη χώρα προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στη δυτική και ανατολική νησιωτική χώρα, όπου ενδέχεται να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Από τη νύχτα στα δυτικά οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά της βόρειας χώρας.
Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί έως 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα βόρεια τους 10 με 11 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 14 με 16 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές από το μεσημέρι. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και από το βράδυ ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές από το μεσημέρι. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Τη νύχτα τα φαινόμενα στη δυτική Μακεδονία θα ενταθούν.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά νότιοι νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση, στρεφόμενοι τη νύχτα σε βορειοανατολικούς τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -01 (μείον 1) έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.


[There are no radio stations in the database]