Banoffee tacos

2 Μαρτίου 2022

Συστατικά

γραμμάρια (γρ.)ουγγιές (oz.)USA cupsTIP

Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.

Για τις γλυκιές τορτίγιες

2 ασπράδια, από μεσαία αβγά1

15 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

100 γρ. γάλα, 3,5%

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

1 πρέζα αλάτι

100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

30 γρ. βούτυρο, λιωμένο

Για τη σάλτσα καραμέλας

40 γρ. βούτυρο, λιωμένο

60 γρ. ζάχαρη καστανή

60 γρ. κρέμα γάλακτος 35%

1 πρέζα αλάτι

Για τη σύνθεση

200 γρ. κρέμα γάλακτος 35% κρύα

1 κ.σ. ζάχαρη άχνη

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

2 μπανάνες

50 γρ. μπισκότα τύπου digestive

150 γρ. dulce de leche

1/2 κ.γ. κανέλα

Μέθοδος Εκτέλεσης

TIP

Καθώς μαγειρεύεις, τσέκαρε τα βήματα που ολοκληρώνεις και ακολούθησε τη συνταγή χωρίς να χαθείς.

Για τις γλυκιές τορτίγιες

Βάζουμε σε ένα μπολ τα ασπράδια του αβγού, τη ζάχαρη, το γάλα, το εκχύλισμα βανίλιας, το αλάτι, και ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

Προσθέτουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα.

Τοποθετούμε ένα τηγάνι να κάψει σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. ιδανικά θέλουμε να έχει διάμετρο 10 εκ. αλλιώς μεγαλύτερο.

Παίρνουμε μια φόρμα για muffins 12 θέσεων, την τοποθετούμε ανάποδα στον πάγκο εργασίας, και την αφήνουμε μέχρι να τη χρειαστούμε.

Προσθέτουμε στο τηγάνι 1 κ.σ. από το μείγμα και το απλώνουμε με το κουτάλι ώστε να έχει διάμετρο περίπου 10 εκ.

Ψήνουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα. 

Αναποδογυρίζουμε την τορτίγια και την αφήνουμε να ψηθεί για 1-2 λεπτά ακόμα μέχρι να πάρει χρώμα και από αυτή την πλευρά.

Αφαιρούμε την τορτίγια από το τηγάνι και τη στερεώνουμε -διπλώνοντάς τη στη μέση- ανάμεσα στα εξογκώματα της φόρμας για muffins.

Με αυτόν τον τρόπο θα δώσουμε στην τορτίγια το χαρακτηριστικό σχήμα των tacos.

Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μείγμα. Θα φτιάξουμε περίπου 10 τορτίγιες.

Αφήνουμε τις τορτίγιες στην άκρη να κρυώσουν καλά.Για τη σάλτσα καραμέλαςΒάζουμε σε ένα μπολάκι το λιωμένο βούτυρο, την καστανή ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος, το αλάτι, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι πολύ καλά ώστε να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους.

Τυλίγουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το μεταφέρουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 2 λεπτά στα 800 Watt.

Αφαιρούμε το μπολ από τον φούρνο μικροκυμάτων χρησιμοποιώντας μια πετσέτα ώστε να μην καούμε.

Αφαιρούμε τη διάφανη μεμβράνη και ανακατεύουμε πολύ καλά χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι.

Για τη σύνθεση

Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ την κρύα κρέμα γάλακτος, την άχνη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας, και χτυπάμε με το σύρμα για 2-3 λεπτά στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να πάρουμε μια αφράτη σαντιγί.

Κόβουμε τις μπανάνες σε φέτες, σπάμε τα μπισκότα με τα χέρια μας, και τα μεταφέρουμε σε 2 μπολάκια.

Συνθέτουμε τα tacos γεμίζοντας κάθε τορτίγια με λίγες φέτες μπανάνας, προσθέτουμε 1 κ.σ. dulce de leche, 1 κ.σ. σαντιγί, λίγα σπασμένα μπισκότα, περιχύνουμε με τη σάλτσα καραμέλας και πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα.

Σερβίρουμε.

ΠΗΓΗ:https://akispetretzikis.com/recipe/6315/banoffee-tacos


[There are no radio stations in the database]