Αγίου Βαλεντίνου 2022: 5 συνταγές για ένα ρομαντικό δείπνο με το ταίρι σου

9 Φεβρουαρίου 2022

Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου 2022 ή αλλιώς η γιορτή των ερωτευμένων απέχει μόλις λίγες ημέρες, Σε περίπτωση που σχεδίαζες να κεράσεις το ταίρι σου ένα γεύμα σε κάποιο εστιατόριο ή να το πας σε κάποιο σινεμά, όπως ήδη γνωρίζεις αυτό είναι σίγουρα ανέφικτο. Ο κορωνοϊός καλά κρατεί, και όλα τα σχέδια για εξόδους θα πρέπει να… τροποποιηθούν!

Ωστόσο, μία καλή “συνταγή” επιτυχία για ένα υπέροχο ραντεβού την 14η Φεβρουαρίου είναι χωρίς αμφιβολία ένα πολύ ρομαντικό δείπνο στο σπίτι. Μάλιστα, αν εσύ ο ίδιος ή η ίδια μαγειρέψεις κάτι στο ταίρι σου, θα δείξεις πόσο πολύ τον/την νοιάζεσαι, ενώ θα δώσεις και μία πιο… προσωπική νότα στο δώρο σου!

Για αυτό το λόγο έχουμε παρακάτω 5 ιδανικές, οι οποίες είναι εύκολες και πεντανόστιμες.

Για τους μακαρονάδες…

1)Σπαγγέτι amatriciana

Υλικά

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 90 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1/2 κ.γλ. μπούκοβο
  • 50 ml λευκό κρασί
  • 400 γρ. ντοματάκια κονκασέ
  • 250 γρ. σπαγγέτι
  • αλάτι

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε τα σπαγγέτι al dente όσο ετοιμάζουμε τη σάλτσα.
  2. Ζεσταίνουμε εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε to μπέικον μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό. Αρωματίζουμε με μια σκελίδα σκόρδο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το μπούκοβο και ανακατεύουμε να βγάλει τα αρώματά του. Σβήνουμε με λευκό κρασί. Ανακατεύουμε και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ στο τηγάνι.
  3. Προσθέτουμε στη σάλτσα μας ολόκληρα ντοματάκια. Με τη σπάτουλα πιέζουμε απαλά τα ντοματάκια να διαλυθούν. Αλατίζουμε. Ανακατεύουμε καλά σε μέτρια φωτιά. Θέλουμε να δέσει η σάλτσα χωρίς να γίνει πολύ πηχτή.
  4. Μεταφέρουμε στο τηγάνι τα σπαγγέτι που βράσαμε χωρίς να τα στραγγίξουμε. Το νερό από το βράσιμο θα βοηθήσει να δέσει ακόμη πιο ωραία η σαλτσούλα μας. Ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε τη μακαρονάδα μας σε πιάτα και την απολαμβάνουμε όσο είναι ζεστή.

Για τους πιο gourmet…

2)Σολομός με σπανάκι στο τηγάνι

Υλικά

  • 600 γρ. φιλέτο σολομού
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 500 γρ. σπανάκι
  • 1 κ.γλ. σησαμέλαιο
  • 1 κ.γλ. σόγια σος
  • 1 κ.γλ. σουσάμι για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  1. Σε τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά σοτάρουμε σε ελαιόλαδο τον σολομό πρώτα από την πλευρά της πέτσας, πιέζοντας ελαφρά με μία σπάτουλα, για 5-6 λεπτά. Το ψάρι θα είναι έτοιμο όταν ξεκολλάει εύκολα από το τηγάνι πριν το γυρίσουμε πλευρά. Στη συνέχεια, δίνουμε χρώμα και από την άλλη πλευρά για 2-3 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  2. Για το σπανάκι: Καθαρίζουμε με χαρτί κουζίνας το τηγάνι. Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά λίγο ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι. Προσθέτουμε το σπανάκι, τη σόγια σως και το σησαμέλαιο. Αφήνουμε μέχρι να μαραθεί για 2-3 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε σε πιάτο, συνοδεύοντας τον σολομό.

Για τους κλασικούς, που όμως θέλουν να κάνουν ένα μικρό plot twist…

3)Μπιφτέκι κοτόπουλο με γλυκοπατάτες

Υλικά

  • 2 γλυκοπατάτες κομμένες σε μπαστουνάκια
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 400 γρ. κιμάς κοτόπουλο
  • 4 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
  • 1 κ.γλ. τζίντζερ
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • 2 φρυγανιές θρυμματισμένες
  • 1 λεμόνι χυμό
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Απλώνουμε τις γλυκοπατάτες στη λαμαρίνα του φούρνου την οποία έχουμε στρώσει με λαδόκολλα. Περιχύνουμε με 1 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο. Ρίχνουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύουμε με τα χέρια για να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να ψηθούν καλά.
  2. Παράλληλα ετοιμάζουμε τα μπιφτέκια. Σε μπολ αναμειγνύουμε κιμά κοτόπουλο, μαϊντανό, πιπεριές, τζίντζερ, σκόρδο, φρυγανιά, χυμό λεμονιού, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ελαιόλαδο. Αναμειγνύουμε με τα χέρια τον κιμά καλά, να ενωθούν τα υλικα. Πλάθουμε τον κιμά σε στρογγυλά μπιφτέκια, μεσαίου πάχους.
  3. Σε τηγάνι που έχουμε ζεστάνει ελαιόλαδο, βάζουμε τα μπιφτέκια το ένα δίπλα στο άλλο. Τα αφήνουμε να ψηθούν καλά, για περίπου 5 λεπτά. Όταν αλλάξουν χρώμα, τα αναποδογυρίζουμε για να ψηθούν ομοιόμορφα και από την άλλη πλευρά. Τα πιέζουμε με το πιρούνι για να ψηθούν καλά και στο εσωτερικό τους.
  4. Όταν οι γλυκοπατάτες έχουν ψηθεί καλά και έχουν μαλακώσει, τις ξεφουρνίζουμε και τις αφήνουμε να ξεκουραστούν για λίγα λεπτά. Κατόπιν σερβίρουμε τα μπιφτέκια σε πιάτα. Συνοδεύουμε με τις γλυκοπατάτες.

Για τους λάτρεις του γλυκού…

4)Μπισκοτογλυκό με μαρμελάδα

Υλικά

  • 200 γρ. μπισκότα πτι μπερ
  • 500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι light
  • 200 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • 50 γρ. καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα προαιρετικά
  • 100 γρ. μαρμελάδα για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  1. Σε μεγάλο μπολ θρυμματίζουμε τα μπισκότα με τα χέρια.
  2. Σε ξεχωριστό μπολ αναμειγνύουμε το γιαούρτι με το ζαχαρούχο γάλα. Προσθέτουμε τα μπισκότα και ανακατεύουμε καλά.
  3. Μεταφέρουμε το μισό μείγμα σε φόρμα με αποσπώμενη βάση διαμέτρο 15 εκ. Περιχύνουμε με το καραμελωμένο γάλα και το απλώνουμε. Συνεχίζουμε με το υπόλοιπο μείγμα και ισιώνουμε το μείγμα.
  4. Επικαλύπτουμε με τη μαρμελάδα και την απλώνουμε καλά. Αφήνουμε στο ψυγείο για 6-8 ώρες να δέσει καλά και να μαλακώσουν τα μπισκότα.

5) Για τους all time classic…

Κοτόπουλο αλα κρεμ

Υλικά

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 300 γρ. κοτόπουλο κομμένο σε μπουκιές
  • 150 ml κρέμα γάλακτος
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 4-5 κλωνάρια φρέσκο μαϊντανό

Εκτέλεση

  1. Σε τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια μέχρι να ροδίσουν. Κατόπιν προσθέτουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει. Ρίχνουμε το σκόρδο και το κοτόπουλο.
  2. Ανακατεύουμε καλά, να ροδίσει και να μαγειρευτεί καλά. Όταν πάρει χρώμα, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε καλά, να δέσει η σαλτσούλα και οι γεύσεις του φαγητού μας. Πασπαλίζουμε με χοντροκομμένο μαϊντανό.
  3. Σερβίρουμε το κοτόπουλο α λα κρεμ σε πιάτα, όσο είναι ζεστό.

Bon apetit!


[There are no radio stations in the database]