Πρόεδρος ΕΛΓΑ στον planetwebradio.gr: “Ουσιαστική λύση για να αποζημιωθούν και οι ανασφάλιστοι θερμοκηπιούχοι”

9 Φεβρουαρίου 2022

Μια σημαντική κίνηση η οποία βάζει τέλος στην αγωνία μεγάλου αριθμού θερμοκηπιούχων της περιοχής του Μαραθώνα, οι οποίοι υπέστησαν σοβαρές ζημιές κατά την πρόσφατη θεομηνία “Ελπίδα” ανακοίνωσε μέσω του planetwebradio.gr ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Μιλώντας στην εκπομπή “Ανατολικά” και στον Κώστα Τσαπάκη ο κ. Λυκουρέντζος εξήγησε με απόλυτη σαφήνεια τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να αποζημιωθούν όσοι υπέστησαν ζημιές, παρά το γεγονός ότι ήταν ανασφάλιστοι ώστε να καταφέρουν να επανέλθουν στην παραγωγή. Μάλιστα συμπλήρωσε και το χρονικό διάστημα εντός του οποίου θα λάβουν τις αποζημιώσεις στους λογαριασμούς τους.

Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ όμως συμπλήρωσε ότι πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους ότι για να έχουν δικαιώματα πρέπει να τηρούν και στις ασφαλιστικές υποχρεώσεις του, ιδιαίτερα σήμερα που πολλαπλασιάζονται τα ακραία καιρικά φαινόμενα ως απότοκα της κλιματικής αλλαγής.

Επιπροσθέτως ο κ. Λυκουρέντζος αναφέρθηκε στην πολυδιαφημισμένη επί υπουργίας Βορίδη είσοδο ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών στον τομέα της ασφάλισης αγροτών και κτηνοτρόφων, διευκρινίζοντας ότι τελικώς δεν υπήρξε ανάλογη ανταπόκριση των εταιρειών.

Κατέληξε δε κάνοντας σαφές ότι επ’ ουδενί λόγω υπάρχει περίπτωση ιδιωτικοποίησης του ΕΛΓΑ.

Ακούστε παρακάτω ολόκληρη τη συνέντευξη του προέδρου του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέντζου στον planetwebradio.gr:


[There are no radio stations in the database]