Παγετός  τις πρωινές ώρες κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά – Έρχεται ανοιξιάτικο Σαββατοκύριακο

4 Φεβρουαρίου 2022

Στην Ανατολική Στερεά, στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη αναμένονται τοπικές βροχές έως το μεσημέρι. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις που στο κατά τόπους θα είναι πυκνότερες, κατά κύριο λόγο στο Αιγαίο. Η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη έως το πρωί αλλά και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Μέχρι το μεσημέρι λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα ασθενών βροχών τις πρωινές ώρες στα ανατολικά και τα βόρεια. Από το απόγευμα γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι 4 με 6 και πρόσκαιρα το πρωί στα ανατολικά έως 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Από το απόγευμα μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 05 έως 12 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Από το μεσημέρι γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα το πρωί έως 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Από το απόγευμα μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 00 (μηδέν) έως 10 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 05-02-2022
Στα δυτικά θα υπάρχουν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με λίγες ασθενείς τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας και από τις βραδινές ώρες αυξημένες νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και μόνο στην περιοχή Κρήτης-Δωδεκανήσων θα είναι δυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές της και θα φτάσει στη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία και τα νησιά του βορείου Αιγαίου τους 11 με 13 βαθμούς, στα δυτικά ηπειρωτικά, τα νησιά του Ιονίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 16 με 17 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 14 με 15 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές ώρες κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

ΚΥΡΙΑΚΗ 06-02-2022
Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βόρειο Αιγαίο ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους και κατά διαστήματα αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στα νότια. Η ορατότητα κυρίως τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και μόνο τις πρωινές ώρες στα νοτιότερα πελάγη θα είναι δυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.


[There are no radio stations in the database]