Κούγιας για δολοφονία Αλκη: Πρόκειται για ανθρωποκτονία από κοινού σε ήρεμη ψυχική κατάσταση

4 Φεβρουαρίου 2022

Την υπεράσπιση της οικογένειας του 19χρονου Άλκη Καμπανού που δολοφονήθηκε άνανδρα στη Θεσσαλονίκη, αφότου έπεσε θύμα δολοφονικής επίθεσης με οπαδικά κίνητρα, έχει αναλάβει το γραφείο του Αλέξη Κούγια.

“Οι διώξεις που ασκήθηκαν είναι αυτές που αναμέναμε. Πρόκειται για ανθρωποκτονία από κοινού σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, δηλαδή όσοι συμμετείχαν θα αντιμετωπίσουν την κατηγορία ως αυτουργοί” τόνισε ο γνωστός ποινικολόγος και σημείωσε ότι προβλέπεται ακόμη και ποινή ισόβιας κάθειρξης, αν δεν αναγνωριστούν ελαφρυντικά.

Επίσης, οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας εις βάρος των άλλων δύο νεαρών παιδιών, οπλοκατοχής, οπλοχρησίας και επίθεσης που σχετίζεται με τον αθλητικό νόμο.

Έχω πληροφορηθεί ότι έχουν ταυτοποιηθεί τουλάχιστον έξι δράστες“, ανέφερε ο κ. Κούγιας.

Ο γνωστός ποινικολόγος, ο οποίος ανέλαβε την υπεράσπιση της οικογένειας του Άλκη με δικά του έξοδα, σημείωσε ότι “τους συνέβη το αδιανόητο. Έχω έναν 19χρονο γιο, φοιτητή της Νομικής που είναι κι αυτός οπαδός μιας ομάδας. Δεν μπορώ να σκεφτώ ποτέ ότι θα πάω στην κηδεία του παιδιού μου

“Πολλές φορές οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν τέτοια δράματα, δεν έχουν δυνατότητα να επιλέξουν δικηγόρους ειδικούς, να χρηματοδοτήσουν την επιλογή τεχνικών συμβούλων, γι’ αυτό και βλέπετε αποτελέσματα σε δίκες που πολλές φορές σοκάρουν. Έχω σκέψεις που περιμένω να τις εμπεδώσω μετά την ανάγνωση της δικογραφίας. Από την πλευρά μου και από την πλευρά των συνεργατών μου, αντιμετωπίζουμε την υπόθεση αυτή όπως και την υπόθεση Τοπαλούδη, όπου κι εκεί προσφέρθηκα να αναλάβω δωρεάν όταν με επέλεξε ο πατέρας. Είναι θέμα ψυχικής ισορροπίας για μας αυτές οι υποθέσεις. Είναι μια υπόθεση που αφορά όλη την Ελλάδα” κατέληξε.


[There are no radio stations in the database]