Καιρός: Προβλήματα σημειώνονται σήμερα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες λόγω ισχυρών βόρειων ανέμων 

3 Φεβρουαρίου 2022

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών σήμερα θα έχουμε προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες με τους ανέμους ,να φθάνουν στα πελάγη τα 8 και στο Αιγαίο τοπικά τα 9 μποφόρ.

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών από το λιμάνι του Πειραιά δεν θα εκτελεστούν τα πρωινά δρομολόγια για τις Κυκλάδες. Επίσης δεν θα εκτελεστούν τα δρομολόγια των πλοίων από το λιμάνι της Ραφήνας για Κυκλάδες και του Λαυρίου για Κέα και Κύθνο.

Οι επιβάτες που έχουν προγραμματίσει για σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατα τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για να ενημερώνονται για τις αλλαγές και τις τροποποιήσεις που θα υπάρχουν στα δρομολόγια.

Χωρισμένη στα δύο θα είναι σήμερα η χώρα, καθώς σε αρκετές περιοχές ο καιρός θα είναι βελτιωμένος, ενώ σε άλλες θα δούμε βροχές, καταιγίδες και… χιόνια.

Τα φαινόμενα στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, σταδιακά όμως μέχρι το βράδυ θα εξασθενήσουν. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά – ημιορεινά και πρόσκαιρα σε περιοχές της Θράκης με χαμηλότερο υψόμετρο, οι οποίες τις πρώτες πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους πυκνές. Χιόνια θα πέσουν επίσης στα ορεινά της Κρήτης και στα βόρεια τμήματα του ανατολικού Αιγαίου.

Στην υπόλοιπη χώρα θα είναι βελτιωμένος ο καιρός, με λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ως προς τις ελάχιστες τιμές της, ενώ οι μέγιστες στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά θα φτάσουν τους 8 με 10 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 11 με 13 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Nεφώσεις με τοπικές βροχές και στα ορεινά πρόσκαιρες χιονοπτώσεις.
Ανεμοι: Βόρειοι 6 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 09 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 08 βαθμούς Κελσίου.


[There are no radio stations in the database]