Δολοφονία ΄Αλκη: Δεν ομολογεί ο 23χρονος, αλλά τον έχουν αναγνωρίσει – Ψάχνουν τους 4-5 συνεργούς του

3 Φεβρουαρίου 2022

Ο κολλητός φίλος του Άλκη Καμπανού που ξυλοκοπήθηκε και αυτός άγρια από τους δολοφόνους του φίλου του, αναγνώρισε ανεπιφύλακτα τον 23χρονο δράστη και μάλιστα τον κατονομάζει ως εκείνον που κρατά το κυρτό και δολοφονικό μαχαίρι.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι σε κάθισμα οχήματος των δραστών εντοπίστηκαν κηλίδες αίματος, οι οποίες εξετάζεται αν είναι του άτυχου Άλκη, που έσταζαν από το μαχαίρι του δολοφόνου.

Παράλληλα, οι αστυνομικοί έχουν εντοπίσει τον κατηγορούμενο σε υλικό κάμερας ασφαλείας ως έναν από τους επιβάτες των δύο οχημάτων των δραστών. Ο 23χρονος φαίνεται να μπαίνει στο αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του με δύο ακόμη άτομα που φέρεται να έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται.

Μετά την επίθεση πηγαίνουν στον σύνδεσμο οπαδών του ΠΑΟΚ στην οδό Παλαιών Πατρών Γερμανού. Ο 23χρονος έχει τα κλειδιά του συνδέσμου, κάτι που δείχνει τον επιτελικό του ρόλο σε αυτόν, και είναι εκείνος που ανοίγει την είσοδο. Μετά το αιματηρό περιστατικό φαίνεται πως ήταν σαστισμένοι και νευρικοί, καθώς εγκατέλειψαν-παράτησαν τα αυτοκίνητα χωρίς καν να βάλουν χειρόφρενο.

Μάρτιο 2019, … 100 μέτρα μακριά από την οδό Θεοδόση Γαζή, το σημείο που δολοφονήθηκε ο 19χρονος Άλκης, τέσσερα άτομα είχαν επιτεθεί και μαχαιρώσει δύο οπαδούς του Άρη. Ένας από τους τέσσερις ήταν ο 23χρονος από την Αλβανία, ο οποίος κατηγορείται για την δολοφονία του 19χρονου. Τότε είχε συλληφθεί ένας συνεργός του και αργότερα προέκυψε η εμπλοκή του. 

Το 2020 είχε απολογηθεί και σημανθεί, ενώ μέχρι σήμερα εκκρεμεί η δίκη της υπόθεσης. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι είχε παρουσία και στον τελικό κυπέλλου στον Βόλο ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ το 2017, όπου εξελίσσονταν σοβαρά επεισόδια στην γέφυρα του γηπέδου όπου και πάλι είχαν βγει μαχαίρια.

Ο 23χρονος που έχει γεννηθεί στη Θεσσαλονίκη και έχει άδεια διαμονής, αποτυπώνεται στις εικόνες βίντεο ακάλυπτος. Οι αρμόδιοι αξιωματικοί κάνουν λόγο για έναν από τους σκληρότερους χούλιγκαν στο χώρο των οργανωμένων οπαδών, δεν έχει ομολογήσει και διατηρεί σκληρή και αρνητική στάση.

Στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης οδηγείται σήμερα.

Σε βάρος του σχηματίστηκε καινούργια δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης για ανθρωποκτονία με δόλο, επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συρροή, συμπλοκή με επακόλουθο τον θάνατο, όπως επίσης για παραβάσεις των Νόμων περί Όπλων και Αθλητισμού.

Ο ίδιος, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, είχε “πρωταγωνιστήσει” και τον Μάρτιο του 2019 σε επεισόδιο οπαδικής βίας, κοντά στο σημείο όπου διαπράχθηκε η δολοφονία του 19χρονου. Είχε σχηματιστεί δικογραφία εναντίον του από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας Θεσσαλονίκης και η υπόθεση παραπέμφθηκε στη Δικαιοσύνη, όπου εκκρεμεί μέχρι στιγμής.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για τους υπόλοιπους δράστες της προχθεσινής επίθεσης.


[There are no radio stations in the database]