Πέντε προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις που μπορείτε να δείτε σήμερα, Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου.

2 Φεβρουαρίου 2022

Θέλεις να πας θέατρο και δεν ξέρεις πού; Εμείς σου έχουμε τις καλύτερες παραστάσεις:

Άνθρωποι Χωρίς Όνομα, από την ομάδα ΕρΜα στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Η θεατρική ομάδα ΕρΜα παρουσιάζει για τελευταία φορά απόψε στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης την παράσταση «Άνθρωποι χωρίς όνομα» η οποία είναι αφιερωμένη στους ανθρώπους εκείνους που φροντίζουν ασθενείς με χρόνια νοσήματα. Μέσα από έξι διαφορετικές ιστορίες φροντιστών, η παράσταση επιχειρεί να θίξει το σημαντικό θέμα της έλλειψης ανακουφιστικής φροντίδας, ως παροχή του συστήματος υγείας της χώρας μας. Το κείμενο υπογράφουν οι: Κάτια Παπαϊωάννου, Ερμιόνη Πολιτίδου, Μαρία Στεφανίδου και τη σκηνοθεσία η Ερμιόνη Πολιτίδου.
Τετάρτη 2/1, 21:00
8-12€
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, (ύψος Χαμοστέρνας) Ταύρος

Η Τριλογία των Λήμαν Μπράδερς, του Στέφανο Μασσίνι στο Θέατρο του Νέου Κόσμου

Η «Τριλογία των Λήμαν Μπράδερς» του Στέφανο Μασσίνι, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, που ολοκλήρωσε μια πολύ πετυχημένη πορεία στο Θέατρο Ιλίσια , μεταφέρθηκε πρόσφατα με αλλαγές στη διανομή στο Θέατρο του Νέου Κόσμου. Ο Στέφανο Μασσίνι στο πολυβραβευμένο αυτό έργο δημιουργεί μια τοιχογραφία, όπου συμπλέκονται τα μεγάλα γεγονότα της ιστορίας με την πορεία των αδελφών Λήμαν και των απογόνων τους, η άνοδος και η πτώση, ο θρίαμβος μαζί με τα χάσματα και τις αμφιβολίες.
Τετάρτη 2/1, 19:00
15-20€
Θέατρο του Νέου Κόσμου – Κεντρική Σκηνή, Αντισθένους 7 & Θαρύπου, Αθήνα

Αιολική Γη, του Ηλία Βενέζη στο Εθνικό Θέατρο

Το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει στην σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη» το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Ηλία Βενέζη, με τίτλο «Αιολική Γη». Μία παράσταση-αναπόληση της παιδικής αθωότητας αλλά και μνήμης του αποχωρισμού από τη γενέθλια γη της Μικρασίας λίγα χρόνια πριν από τη Μεγάλη Καταστροφή, από την οποία συμπληρώνονται φέτος 100 χρόνια. Ο Ηλίας Βενέζης, καταγράφει με νοσταλγία τις παιδικές αναμνήσεις του στις Κυδωνίες της Μικράς Ασίας από τις αρχές του 20ού αιώνα μέχρι το 1914, όταν άρχισαν οι πρώτοι διωγμοί.
Τετάρτη 2/1, 19:00
15-18€
Θέατρο Rex, Σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη», Πανεπιστημίου 48, Αθήνα

Hamlet & Άμλετ στο Θέατρο Αργώ

Μια σπουδή στο πλέον αγαπημένο έργο του Σαίξπηρ, τον Άμλετ των ανθρώπων. «Ο Άμλετ είμαστε εμείς. Οι ερωτήσεις του είναι και δικές μας. Να είσαι ή να μην είσαι; Ένας κόσμος όπου συνομιλούν το «είναι» και το «φαίνεσθαι», η ζωή και ο θάνατος, πλατφόρμες θανάτου, εφιάλτες ζωντανών κι όνειρα πεθαμένων. Τόσοι τρόποι να πεθάνουν οι ήρωες του έργου κι ούτε ένα εγχειρίδιο για το πώς να ζήσουν»! Ένας Άμλετ για δύο, ο Φαίδων Καστρής και η Ζωή Ξανθοπούλου καταδύονται στον ανθρώπινο και ποιητικό κόσμο της θεατρικής συνεύρεσής τους.
Τετάρτη 2/1, 19:00
5-12€
Θέατρο Αργώ, Ελευσινίων 15, Αθήνα

Ο Κοτζάμπασης του Καστρόπυργου, του Μ. Καραγάτση στο Θέατρο Πορεία

Συνεχίζονται οι παραστάσεις της καταπληκτικής τριλογίας του Καραγάτση για τον αγώνα του ’21, με έντονα στοιχεία αυτοβιογραφίας μιας και αναφέρεται στον προπάππου του Μήτρο Ροδόπουλο, πραγματικό πρόσωπο της επανάστασης και πραγματεύεται με τολμηρό τρόπο τις αρετές αλλά και τα σκοτεινά σημεία του Αγώνα. Ο Γιώργος Χριστοδούλου είναι ο Μίχαλος Ρούσης, ο ήρωας, ο προδότης κι εξωμότης, ο εραστής και ο ηττημένος μιας ολόκληρης μυθιστορηματικής ζωής και εποχής.
Τετάρτη 2/1, 19:00
15-20€
Θέατρο Πορεία, Τρικόρφων 3, Αθήνα

Καλή ακρόαση!

σ


[There are no radio stations in the database]