Κάλλη Γώγου: Τα οφέλη του προγράμματος Erasmus+ στο 3ο ΓΕΛ Κορωπίου

2 Φεβρουαρίου 2022

Την ιδιαίτερα σημαντική προσπάθεια που γίνεται από τους εκπαιδευτικούς του 3ου Γενικού Λυκείου Κορωπίου στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ ανέλυσε σε συνέντευξή της στον planetwebradio.gr η φιλόλογος καθηγήτρια και υποδιευθύντρια του Λυκείου, Κάλλη Γώγου.

Μιλώντας στην εκπομπή “Ανατολικά” και στον Κώστα Τσαπάκη η κα Γώγου αναφέρθηκε στον πλούτο γνώσεων και κουλτούρας που αποκτούν οι μαθητές που συμμετέχουν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα ενώ απαρίθμησε τις χώρες που έχουν επισκεφθεί παιδιά του συγκεκριμένου σχολείου τα τελευταία χρόνια.

Παράλληλα εστίασε στα οφέλη που οι καθηγητές και οι μαθητές αποκομίζουν από τις επισκέψεις τους σε άλλες χώρες και στάθηκε στην πρόσφατη επίσκεψη ομάδας μαθητών και καθηγητών του 3ου ΓΕΛ Κορωπίου στην Τουρκία όπου δούλεψαν πάνω στο σοβαρότατο θέμα των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Χαρακτήρισε δε το Erasmus+ ως μια ουσιαστική απάντηση στη δύσκολη ρουτίνα των μαθητών οι οποίοι στο Λύκειο αναλώνονται στην προετοιμασία των πανελλαδικών εξετάσεων για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Ιδιαίτερη σημαντική ήταν η αναφορά της κας Γώγου στην ασφάλεια των μαθητών που επισκέπτονται άλλες χώρες εξηγώντας πώς επιτυγχάνεται αυτό ώστε οι γονείς των παιδιών να μην έχουν καμία σχετική αγωνία.

Εξίσου σημαντική όμως ήταν και η συνέντευξη που παραχώρησε στον planetwebradio.gr και η Γιώτα, μαθήτρια της Β’ Λυκείου του 3ου ΓΕΛ Κορωπίου η οποία αναφέρθηκε με ιδιαίτερο ενθουσιασμό στη συμμετοχή της στο πρόγραμμα Erasmus+ αλλά και σε όλα όσα αποκόμισε από αυτό.

Ακούστε παρακάτω ολόκληρο το ηχητικό των συνεντεύξεων τόσο της κας Κάλλης Γώγου όσο και της μαθήτριας της Β’ Λυκείου:


[There are no radio stations in the database]