Αντίξοες οι συνθήκες για τους κτηνοτρόφους της Αττικής – Η πολιτεία τους μεταχειρίζεται διαφορετικά

2 Φεβρουαρίου 2022

Ιδιαίτερα κατατοπιστική για τη δύσκολη ζωή των κτηνοτρόφων και της Αττικής αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τις συνέπειες που βιώνουν στο ζωικό κεφάλαιο εξαιτίας των καιρικών συνθηκών, ήταν η γραμματέας του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αττικής, Μάγδα Κοντογιάννη.

Μιλώντας στον planetwebradio.gr και στην εκπομπή “Ανατολικά” και τον Κώστα Τσαπάκη, με αφορμή την καταστροφή της κτηνοτροφικής εγκατάστασης της οικογένειας Βώττα στην Πλάκα Κερατέας, η κα Κοντογιάννη εστίασε, εκτός των άλλων, και στη νομοθεσία σχετικά με τις αποζημιώσεις των κτηνοτρόφων.

Εμμέσως πλην σαφώς εκδήλωσε το παράπονό της γιατί ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιος Λιβανός δεν επισκέφθηκε και στη συγκεκριμένη κατεστραμμένη κτηνοτροφική μονάδα.

Παράλληλα η γραμματέας του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αττικής διερωτήθηκε για ποιόν λόγο η πολιτεία μεταχειρίζεται διαφορετικά τους κτηνοτρόφους από άλλους εργαζόμενους.

Αναφέρθηκε επίσης στις δυσκολίες που βίωσε κλάδος και την περίοδο της πανδημίας ενώ στάθηκε στην ανάγκη οι νομοθέτες να λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τους και τις απόψεις των ανθρώπων του κτηνοτροφικού κλάδου ώστε οι νόμοι που θεσπίζονται να μην απέχουν από την πραγματικότητα.

Ακούστε παρακάτω ολόκληρη την ενδιαφέρουσα συνέντευξη της Μάγδας Κοντογιάννη στον planetwebradio.gr:


[There are no radio stations in the database]