Κτηνοτρόφος Μαρία Βώττα: “Η κακοκαιρία μας σκότωσε δεκάδες ζώα κι ο ΕΛΓΑ μας ζητούσε να πληρώσουμε”

2 Φεβρουαρίου 2022

Την εξοργιστική κατάσταση που αντιμετώπισαν από τον ΕΛΓΑ μετά την καταστροφή του μαντριού τους στην Πλάκα Κερατέας, ανέφερε στον planetwebradio.gr η κτηνοτρόφος, Μαρία Βώττα μιλώντας εξ ονόματος της οικογένειάς της η οποία ασχολείται με την κτηνοτροφία επί δεκαετίες.

Η κα Βώττα μιλώντας στην εκπομπή “Ανατολικά” και στον Κώστα Τσαπάκη εξήγησε για τη μεγάλη καταστροφή που υπέστησαν εξαιτίας της κακοκαιρίας “Ελπίδα” κατά τη διάρκεια της οποίας κατέρρευσε το μεγαλύτερο μέρος των εγκαταστάσεών τους με αποτέλεσμα να καταπλακωθούν δεκάδες ζώα.

Μάλιστα πολλά από αυτά ήταν “μάνες” με αποτέλεσμα η ζημιά να είναι ακόμη μεγαλύτερη ενώ αυτή τη στιγμή βρίσκονται μπροστά σε μια ολοκληρωτική καταστροφή αφού η όποια αποζημίωση λάβουν θα εκταμιευθεί μετά από τρεις μήνες στην καλύτερη περίπτωση. Παράλληλα η νέα κτηνοτρόφος αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι για να καταμετρήσουν οι αρμόδιοι του ΕΛΓΑ τα ζώα που έχασαν τη ζωή τους θα έπρεπε η οικογένειά της να καταβάλει 2 ευρώ ανά κεφάλι θανατωθέντος ζώου τα οποία μάλιστα δεν ήταν δυνατόν να συμψηφιστούν με το ποσό της αποζημίωσης αλλά έπρεπε να καταβληθούν άμεσα!

Η κα Βώττα εξέφρασε τις αμφιβολίες της για τον χρόνο κατά τον οποίο θα λάβει την αποζημίωση σημειώνοντας ότι ακόμη δεν έχουν λάβει την αποζημίωση για ζώα τα οποία είχαν χάσει εξαιτίας επίθεσης λύκου το 2019.

Ακούστε παρακάτω ολόκληρη τη συνέντευξη της νέας κτηνοτρόφου στον planetwebradio.gr:


[There are no radio stations in the database]