Τραγικό φινάλε για την 16χρονη στο Βύρωνα (video)

22 Νοεμβρίου 2023

Τραγικό φινάλε για την 16χρονη στο Βύρωνα, το κορίτσι έχασε την ζωή του τελικά παρά την υπεράνθρωπη προσπάθεια των γιατρών να την κρατήσουν στην ζωή.

Το 16χρονο κορίτσι είχε εντοπιστεί σε οικία στο Βύρωνα σε κωματώδη κατάσταση, με πνευμονικό οίδημα και καρδιακή ανεπάρκεια μετά από κατανάλωση μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών , ανάμεσα στα οποία και το γνωστό ως “η κόκα των φτωχών” με την ονομασία σίσα η οποία έχει ως συστατικά χλωρίνη και υγρά μπαταρίας, και κοστίζει 3 ευρώ.Μία δόση του σίσα κοστίζει τρία ευρώ και μπορεί να αποβεί μοιραία.

Ονομάζεται «κοκαΐνη των φτωχών», όπως λένε αστυνομικές πηγές επειδή «όσοι δεν έχουν λεφτά για κοκαΐνη ή ηρωίνη στην Ελλάδα, καταφεύγουν στο σίσα».

Χαροπαλεύει η 16χρονη από τον Βύρωνα που έπεσε θύμα ναρκεμπόρων |  Επικοινωνία 94FM

Η παρασκευή του απαιτεί ειδικές γνώσεις, ενώ η χρήση του μπορεί να επιφέρει ακόμα και ακαριαίο θάνατο. Το θανατηφόρο «κοκτέιλ» είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο στην Αθήνα.

Διακινείται από άτομα από περιοχές της δυτικής Αττικής, όπως το Μενίδι και το Ζεφύρι.

Από τους συνολικά πέντε κατηγορούμενους, τρεις αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους ή χωρίς ενώ οι 2 προφυλακίστηκαν

Σύμφωνα με στοιχεία και την κατάθεση της μητέρας της κοπέλας, οι έμποροι ναρκωτικών δεν άφηναν την ανήλικη ούτε να χρησιμοποιεί το κινητό τηλέφωνό της.

Η μητέρα της 16χρονης ισχυρίστηκε ότι της ασκούσαν μεγάλη ψυχολογική πίεση, ενώ όπως είπε όταν έπαιρνε τηλέφωνο το παιδί της, το σήκωνε πολλές φορές ο έμπορος ή κάποιος από την υπόλοιπη παρέα της κόρης της, που επίσης είχε μπλέξει στα δίχτυα της συμμορίας και δεν έδιναν ούτε το τηλέφωνο, για να μιλήσει η μητέρα με το παιδί, λέγοντάς της ότι η 16χρονη είναι μια χαρά.

Τα παιδιά περιέγραψαν πώς γινόταν η προμήθεια, ενώ οι έμποροι τους έλεγαν «Αν υπάρχουν άλλες ποσότητες κοιτάξτε να τις κρύψετε». Σοκάρει το γεγονός ότι ακόμα και όταν ήθελαν να δοκιμάσουν τα ναρκωτικά, χρησιμοποιούσαν την 16χρονη ως πειραματόζωο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]