Η απόλυτη συνταγή για βουτυράτη κολοκυθόσουπα

14 Νοεμβρίου 2022

Οι κολοκύθες είναι στην εποχή τους και μπορείς να μαγειρέψεις απίθανες συνταγές και γρήγορες.

Οι κίτρινες κολοκύθες είναι στην εποχή τους και πολλές από εμάς τις αγοράσαμε για να στολίσουμε το σπίτι μας λόγω του αμερικάνικου εθίμου, Halloween. Καλό είναι να εκμεταλλευτείς το εσωτερικό τους και να μην το πετάξεις. Το εσωτερικό της κολοκύθας μπορείς να το βάλεις στην κατάψυξη για να δημιουργήσεις υπέροχα πιάτα όποια στιγμή θελήσεις.

Η πιο γνωστή συνταγή με κολοκύθα είναι η κολοκυθόσουπα. Είναι εύκολη και χρειάζεται λίγα υλικά για την παρασκευή της κι επίσης είναι εξαιρετικά θρεπτική. Η συγκεκριμένη συνταγή που θα σου δώσουμε είναι αρκετά κρεμώδης χωρίς όμως να περιέχει κρέμα γάλακτος. Είναι η σούπα που όλοι θα λατρέψουν!

Η ζεστή και νόστιμη φθινοπωρινή κολοκυθόσουπα

Η παραδοσιακή κολοκυθόσουπα γίνεται με βούτυρο κι ετοιμάζεται γρήγορα. Χρειάζεσαι μόνο εννέα υλικά και μπορείς να την ετοιμάσεις για ένα γρήγορο βραδινό ή ακόμη και να την βγάλεις σαν ένα πρώτο πιάτο σε κάποιο γιορτινό τραπέζι.

Υλικά:

  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κίτρινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα τριμμένη
  • ⅛ έως ¼ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 1 κολοκύθα (3 κιλά) ξεφλουδισμένη, χωρίς σπόρους και κομμένη σε κύβους (1,4 κιλά)
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μαύρο πιπέρι
  • 3 έως 4 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών (720-960ml)

Εκτέλεση:

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνεις το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτεις το κρεμμύδι και μαγειρεύεις ανακατεύοντας περιστασιακά μέχρι να αρχίσει να ροδίζει, περίπου 15 λεπτά. Μειώνεις τη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία.
Ανακατεύεις τις σκελίδες σκόρδου και μαγειρεύεις για 2 λεπτά. Ανακατεύεις την κανέλα και το μοσχοκάρυδο και μαγειρεύεις ανακατεύοντας συνεχώς για 1 λεπτό ή μέχρι να αρωματιστούν πολύ. Προσθέτεις το κολοκύθι, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτεις τα 3 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών, ξύνοντας τον πάτο της κατσαρόλας με το κουτάλι για να απελευθερώσεις τυχόν καφετιά κομμάτια.
Αφήνεις να σιγοβράσει και μαγειρεύεις, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι η κολοκύθα να μαλακώσει πολύ, 30 έως 40 λεπτά. Αποσύρεις από τη φωτιά.
Μεταφέρεις προσεκτικά τη σούπα σε ένα μπλέντερ ή χρησιμοποιείς ένα μπλέντερ βύθισης και πολτοποιείς τη σούπα μέχρι να γίνει μεταξένια και λεία. Προσθέτεις επιπλέον ζωμό για μια πιο αραιή υφή. Δοκιμάζεις και προσαρμόζεις τα καρυκεύματα όπως επιθυμείς. Σερβίρεις αμέσως ή την αφήνεις να κρυώσει και μπορείς να την διατηρήσεις στο ψυγείο σε ένα αεροστεγές δοχείο για 1 εβδομάδα. Η σούπα μπορεί επίσης να καταψυχθεί για έως και 6 μήνες.


[There are no radio stations in the database]