“Μισό αιώνα” βασανιστηρίων περιγράφει η πρεσβυτέρα για τον ιερέα στο ημερολόγιο της

7 Σεπτεμβρίου 2024

“Μισό αιώνα” βασανιστηρίων περιγράφει η πρεσβυτέρα για τον ιερέα στο ημερολόγιο της

Εκρήξεις θυμού, βιασμούς, ξύλο, απειλές και λεκτική κακοποίηση,  κατέγραφε στο ημερολόγιό της η πρεσβυτέρα, σε μια μαρτυρία πενήντα χρόνων βασανιστηρίων από τον ιερέα σύζυγο της.

Στο ημερολόγιό της, η 64χρονη πρεσβυτέρα περιγράφει την παθολογική ζήλια και την αφόρητη καχυποψία του συζύγου της και τα βίαια ξεσπάσματα σε βάρος της ακόμα και χωρίς αφορμή, επειδή για παράδειγμα χαιρέτησε κάποιον γείτονα.

Περιγράφει ακόμα τα περιστατικά κακοποίησης, με ξυλοδαρμούς αλλά και συχνούς βιασμούς.

Θύματα της κατάστασης και τα παιδιά, τα οποία όμως μόλις πριν δύο μήνες κατάλαβαν την έκταση της κακοποίησης και συνειδητοποίησαν ότι η μητέρα τους δέχονταν τις βίαιες επιθέσεις του οξύθυμου, όπως περιγράφεται και από κατοίκους της περιοχής, ιερέα, επί 50 και πλέον έτη, όταν ανακάλυψαν το κρυφό ημερολόγιο της μητέρας τους.

Χανιά: Η 64χρονη έγραφε σε ημερολόγιο το μαρτύριο που ζούσε από τον ιερέα  -... | Ελλάδα Ειδήσεις

Σύμφωνα με το zarpanews.gr, χρειάστηκαν 50 χρόνια για να αποκαλυφθούν τα περιγραφόμενα στη δικογραφία μαρτύρια της οικογένειας, καθώς η πρεσβυτέρα, υπέμενε από τα 14 της χρόνια τον βίαιο χαρακτήρα του συζύγου της, τους βιασμούς, τη σωματική βία, τις εκρήξεις θυμού, τις απειλές και τη λεκτική κακοποίηση.

Το ημερολόγιο ανακάλυψαν τα παιδιά, όταν πριν από δύο μήνες η γυναίκα χρειάστηκε να νοσηλευτεί σε σοβαρή κατάσταση. Τότε ήταν που έσπασε τη σιωπή της και ζήτησε από τα παιδιά της να κινηθούν νομικά για να την προστατεύσουν από τον ιερέα, σύζυγό της.

Στη διάρκεια της νοσηλείας της πρεσβυτέρας, ο 74χρονο  ιερέας επικοινώνησε τηλεφωνικά με την κόρη τους και εξαπέλυσε εναντίον της ύβρεις και απειλές, οι οποίες καταγγέλθηκαν άμεσα στην αστυνομία και υπέβαλε μήνυση για ενδοοικογενειακή απειλή και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας μέσω υβριστικού και προσβλητικού τηλεφωνήματος που έλαβε από τον πατέρα της.

Τελικά, οι τηλεφωνικές απειλές ήταν μόνο «η κορυφή του παγόβουνου» καθώς η υπόθεση είναι πλέον στις αρμόδιες Αρχές που την ερευνούν και αναμένεται να παραπεμφθεί αρμοδίως.

 Και ενώ αναμένεται ο ορισμός τακτικής δικασίμου, το δικαστήριο του απαγόρευσε να πλησιάζει τη σύζυγό του.

Πάντως, δύο από τα τέσσερα παιδιά του ζευγαριού φαίνονται ότι στηρίζουν τον πατέρα τους, ενώ τα άλλα δύο βρίσκονται στο πλευρό της μητέρας τους.

Η ΕΡΤ Χανίων επικοινώνησε με τον Μητροπολίτη Κισσάμου και Σελίνου κ.κ. Αμφιλόχιο, ο οποίος δήλωσε ότι δεν υπάρχει ούτε δικαστική απόφαση σε βάρος του ηλικιωμένου ιερέα, ούτε γραπτή ή άλλη καταγγελία στη Μητρόπολη και ως εκ τούτου, δεν τίθεται προς το παρόν θέμα παύσης του ιερέα, που ούτως ή άλλως οδεύει προς συνταξιοδότηση.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]