Οι τροφές που απογειώνουν την ερωτική διάθεση και δίνουν ώθηση στη σεξουαλική σου υγεία

28 Ιουνίου 2024

Οι τροφές που απογειώνουν την ερωτική διάθεση και δίνουν ώθηση στη σεξουαλική σου υγεία

Η καλή ερωτική ζωή αποτελεί τον πυρήνα μιας υγιούς και λειτουργικής σχέσης. Είναι γεγονός, που αποδεικνύεται και επιστημονικά, πως κάποιες τροφές περιέχουν συγκεκριμένα συστατικά και βιταμίνες, οι οποίες ενισχύουν αποτελεσματικά τη σεξουαλική λειτουργία και μεγαλώνουν την ερωτική επιθυμία.

Η καλή σεξουαλική ζωή είναι ζωτικής σημασίας καθώς:

  • ενισχύει τον δεσμό με τον σύντροφό μας
  • ενισχύει την αυτοεκτίμηση
  • βελτιώνει τη διάθεση
  • μειώνει το άγχος
  • ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα
  • μειώνει την αρτηριακή πίεση
  • μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων

Οι ερευνητές αναφέρουν ότι η γεύση, το άρωμα, ακόμη και το μέγεθος ορισμένων φαγητών μπορούν να έχουν αφροδισιακή δράση, δημιουργώντας το κατάλληλο υπόστρωμα για την βελτίωση της ερωτικής διάθεσης.  Επιπλέον, υπάρχουν τροφές που περιέχουν θρεπτικά συστατικά και ουσίες που επιδρούν στην φυσιολογία του οργανισμού με διάφορους τρόπους, όπως την μείωση των αναστολών και την έκκριση ορμονών που αυξάνουν την ψυχική διέγερση.

Ποιες είναι οι τροφές που εκτοξεύουν τη λίμπιντο;

Οι παρακάτω τροφές κρατούν το σκήπτρο των αφροδισιακών και υπόσχονται ανεβασμένη ερωτική διάθεση

Φράουλες

Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, η οποία αυξάνει την ερωτική ορμή, ενισχύει τη ροής του αίματος και συμβάλλει στην αποβολή του άγχους. Βοηθά επίσης το σώμα να απελευθερώσει την ωκυτοκίνη, γνωστή ως ορμόνη «αγάπη» λόγω της σύνδεσής της με τη σεξουαλική διέγερση και τον οργασμό.

Τζίντζερ

Το τζίντζερ βοηθά στη διατήρηση της πίεσης του αίματος και μπορεί επίσης να βοηθήσει με τη στυτική δυσλειτουργία.

Στρείδια

Τα στρείδια περιέχουν σπάνια αμινοξέα, τα οποία έχουν αποδειχθεί ότι αυξάνουν την τεστοστερόνη στους άνδρες και την προγεστερόνη στις γυναίκες. Και οι δύο αυτές ορμόνες σχετίζονται με μεγαλύτερη σεξουαλική δραστηριότητα.

Στρείδια με σάλτσα σαμπάνιας - seasalt.gr

Σαφράν

Το σαφράν πιστεύεται ότι εντείνει τη σεξουαλική επιθυμία και διέγερση. Αυξάνει επίσης τη ροή του αίματος στα γεννητικά όργανα, ενισχύοντας την αντοχή.

Ρόδι

Το ρόδι είναι γνωστό ως σύμβολο γονιμότητας. Η κατανάλωση χυμού από ρόδι ενισχύει την ερωτική διάθεσή, βελτιώσει τη ροή του αίματος και να αυξάνει τα επίπεδα τεστοστερόνης.

Αβοκάντο

Το αβοκάντο συμβάλλει την αιμάτωση του ανδρικού γεννητικού οργάνου, βοηθώντας τη στύση. Επιπρόσθετα, περιέχει βιταμίνη Ε και άλλα ιχνοστοιχεία που βοηθούν στην παραγωγή των σεξουαλικών ορμονών.

Αβοκάντο: Πόση ζάχαρη περιέχουν - Newsbeast

Κόκκινο κρασί

Το κόκκινο κρασί περιέχει κουερσετίνη, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που ενισχύει τη ροή του αίματος. Σε μικρή ποσότητα συμβάλλει στην αύξηση της ερωτικής διάθεσης, ωστόσο σε μεγάλη ποσότητα ενδέχεται να επιφέρει αντίθετα αποτελέσματα.

Κόκκινο κρασί: Γιατί προκαλεί πονοκέφαλο - Ερευνητές εντόπισαν την αιτία -  Notospress.gr

Σοκολάτα

Οι επιστήμονες αποδίδουν τις αφροδισιακές ιδιότητες της σοκολάτας, σε δύο χημικές ουσίες που περιέχει. Το ένα, η τρυπτοφάνη, είναι ένα δομικό στοιχείο της σεροτονίνης, μια χημική ουσία του εγκεφάλου που εμπλέκεται στη σεξουαλική διέγερση.

Η άλλη, η φαινυλαιθυλαμίνη, αποτελεί διεγερτικό που απελευθερώνεται στον εγκέφαλο όταν οι άνθρωποι ερωτεύονται. Το κακάο επίσης αυξάνει τη ροή του αίματος και βοηθά στη διέγερση κατά τη διάρκεια του σεξ.

Μπορεί η σοκολάτα να είναι υγιεινή; Τα συστατικά που κάνουν τα αγαπημένα  μας γλυκά θρεπτικά

Όταν γευματίσετε με το/την σύντροφο σας:

  • Αποφύγετε τις μεγάλες ποσότητες
  • Μασάτε πιο αργά, ώστε να γίνεται σωστά η πέψη
  • Μη το παρακάνετε στα μπαχαρικά
  • Μη πίνετε πάρα πολύ αλκοόλ
  • Αποφεύγετε τις πολύ λιπαρές τροφές
  • Μοιραστείτε με τον ή τη σύντροφο σας το γλυκό στο τέλος
Ρομαντικό δείπνο στο σπίτι - Citynight.gr

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]