Άστατος ο καιρός και σήμερα: Βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας

10 Μαΐου 2024

Άστατος ο καιρός και σήμερα: Βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, αναμένεται να συνεχιστούν και σήμερα Παρασκευή, με έμφαση κυρίως στα ανατολικά και νότια τμήματα.

Τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού κατά τη διάρκεια της ημέρας θα είναι:

Άστατος ο καιρός και σήμερα: Βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της  χώρας
  • Οι βροχές και οι τοπικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, οι οποίες κατά τόπους στα βόρεια τμήματα της Κρήτης, στα δυτικότερα τμήματα της Κεντρικής Μακεδονίας, στην Ανατολική Θεσσαλία και στην Εύβοια θα είναι κατά τόπους έντονες και είναι πιθανό να συνοδεύονται από σημαντικά ύψη βροχής.
  • Η περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας.
  • Η μεταφορά Σαχαριανής σκόνης κυρίως στη μέση τροπόσφαιρα, η οποία σε συνδυασμό με τις βροχοπτώσεις θα έχει ως αποτέλεσμα να σημειωθούν λασποβροχές σε πολλές περιοχές. Οι συγκεντρώσεις Σαχαριανής σκόνης κοντά στην επιφάνεια θα είναι χαμηλές.
  • Η σκόνη από την Αφρική φαίνεται πως είναι τον τελευταίο μήνα μόνιμη κάτοικος Ελλάδας, αφού μία ακόμη φορά επισκέπτεται και καλύπτει από άκρη σε άκρη τη χώρα μας.
  • Σύμφωνα με τους ειδικούς, η αφρικανική σκόνη επηρεάζει περισσότερο μωρά και παιδιά, άτομα άνω των 65 ετών, ασθενείς με χρόνιες παθήσεις του αναπνευστικού και χρόνιες καρδιαγγειακές παθήσεις.
  • Τα πιο συχνά συμπτώματα είναι ερεθισμός στα μάτια , πονόλαιμος και καταρροή, ενώ μπορεί να προκαλέσει και πιο σοβαρά προβλήματα, όπως επίμονο βήχα και δύσπνοια
  • Η ενίσχυση των βόρειων ανέμων στο Αιγαίο όπου θα πνέουν με εντάσεις έως 6-7 μποφόρ.
  • Η πιθανότητα για χαλαζοπτώσεις στο Νότιο και Ανατολικό Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά, για σήμερα αναμένονται γενικά νεφώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους στην Ανατολική Θεσσαλία και στη Βόρεια Κρήτη θα είναι έντονα. Η ατμοσφαιρική κυκλοφορία θα ευνοήσει την μεταφορά Σαχαριανής σκόνης σε χαμηλές συγκεντρώσεις κοντά στην επιφάνεια.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 8 έως 17 βαθμούς, στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από 7 έως 21, στην Ήπειρο από 7 έως 23 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 7 έως 20, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα από 6 έως 23 βαθμούς, στα Επτάνησα από 12 έως 22, στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 12 έως 22-23 βαθμούς, ενώ στο Ανατολικό Αιγαίο οι μέγιστες θα φτάσουν στους 24-25 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός: Άστατος στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας σήμερα Κυριακή – Ποιες  περιοχές θα επηρεαστούν

Το βράδυ, τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στην ανατολική χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στα δυτικά 4 με 5, στα ανατολικά 5 με 7 και στο βόρειο Αιγαίο πιθανώς πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα ανατολικά. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 19 με 22 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 20 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 4-5 μποφόρ και στα ανατολικά έως 6-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 19 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 18 βαθμούς.

Ο καιρός σήμερα: Βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας |  Focus FM 103.6

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]