Με αστάθεια η Μεγάλη Εβδομάδα – Πού θα βρέχει

29 Απριλίου 2024

Με αστάθεια η Μεγάλη Εβδομάδα – Πού θα βρέχει

Αστάθεια και εκπλήξεις επιφυλάσσει ο καιρός τη Μεγάλη Εβδομάδα, ενώ για την Κυριακή του Πάσχα προγνώσεις κάνουν λόγο ακόμη και για ψήσιμο του οβελία υπό βροχή σε ορισμένες περιοχές.

Σύμφωνα με τις προγνώσεις των μετεωρολόγων, έως και τη Μεγάλη Τρίτη προβλέπεται αρκετή ηλιοφάνεια και άνοδος της θερμοκρασίας.

Σύμφωνα με την μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, έως και τη Μεγάλη Τετάρτη με Μεγάλη Πέμπτη θα επικρατήσουν τα μελτέμια. Αν υπάρξουν κάποιες βροχές θα αφορούν στην ανατολική και βόρεια Ελλάδα.
Από μεγάλη Πέμπτη και στη συνέχεια κάποιες διαταραχές από τη κεντρική Ευρώπη θα κινηθούν πιο ανατολικά.

Καιρός: Συννεφιά και βροχές την Κυριακή, που περιμένουν καταιγίδες -  iefimerida.gr

«Μεγάλη Πέμπτη έως και Δευτέρα του Πάσχα είναι πολύ πιθανό να συναντήσουμε άστατες καιρικές συνθήκες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και ιδιαίτερα μεσημεριανές και απογευματινές ώρες που ενδέχεται να έχουμε καταιγίδες και μπόρες.

Συγκεκριμένα οι περιοχές που θα επηρεαστούν είναι: Ιόνιο, δυτική Ηπειρωτική Ελλάδα, δυτική και κεντρική Στερεά, Μακεδονία, Θράκη» τονίζει ο κ. Μαρουσάκης.

Ωστόσο, ο Σάκης Αρναούτογλου αναφέρει πως ο καιρός ανήμερα της Κυριακής του Πάσχα αποτελεί… αίνιγμα.

Με βάση την τελευταία πρόγνωση του καιρού της ΕΜΥ, για σήμερα Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου 2024 προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στη Θράκη, τη βόρεια Κρήτη και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν στη Θράκη και πιθανώς στη βόρεια Κρήτη και την Εύβοια.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί βορειοανατολικοί και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί, 4 με 6 και στο Αιγαίο έως 7 τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 22 με 26 και τοπικά στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά τους 27 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός: Αστάθεια την Πέμπτη με ηλιοφάνεια, μπόρες και ανεβασμένη  θερμοκρασία - Newsbomb - Ειδησεις - News

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια με λίγες αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ και στα ανατολικά τμήματα του νομού 6-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 24-25 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε παροδικές νεφώσεις κατά τις θερμές ώρες της ημέρας.. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες με εντάσεις 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 24 βαθμούς.

Τη Μεγάλη Τρίτη αν έχουμε κάπου βροχές θα είναι στην Εύβοια, τις Κυκλάδες και στη Βόρειο Κρήτη ως επί το πλείστον, αλλά μπορεί να βρέξει και λίγο στη Νότια Εύβοια και τις Κυκλάδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος ο καιρός. Λίγα τα σύννεφα, οι ίδιες θερμοκρασίες δηλαδή 26 – 28 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 24 με 25 βαθμούς στην υπόλοιπη χώρα. Στην Αθήνα η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 25 βαθμούς.

Tη Μεγάλη Τετάρτη υποχωρούν λίγο οι άνεμοι μέχρι 7 μποφόρ, αλλά πιο καλές θάλασσες ενώ θα υπάρχει αραιή συννεφιά και ίδιες θερμοκρασίες.

Από τη Μεγάλη Πέμπτη και μετά φαίνεται όντως μια αλλαγή του καιρού. Θα υπάρξουν κάποιες μπόρες περισσότερο στα βόρεια τμήματα της χώρας ενώ οι άνεμοι θα έχουν εξασθενήσει πλέον.

Καιρός: Αστάθεια με συννεφιές και βροχές σήμερα - Αναλυτικά η πρόγνωση για  το τριήμερο

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]