Στα ύψη η τιμή του πασχαλινού αυγού και του αρνιού

22 Απριλίου 2024

Στα ύψη η τιμή του πασχαλινού αυγού και του αρνιού, αλμυρό  προβλέπεται να είναι και φέτος το πασχαλινό τραπέζι.

Οι κτηνοτρόφοι υποστηρίζουν ότι το αρνί φεύγει από αυτούς στην τιμή των 7 ευρώ και θα φτάσει στους καταναλωτές, με τιμή πάνω από 10 ευρώ και μπορεί να φτάσει και τα 16 ευρώ το κιλό. Την ίδια ώρα, έρχονται δεκάδες ανατιμήσεις το επόμενο διάστημα σε δεκάδες κωδικούς τροφίμων.

 Τα πασχαλινά αυγά  θα κοστίζουν φέτος χρυσάφι καθώς το ράλι στην χρηματιστηριακή τιμή του κακάο δεν έχει προηγούμενο και πλέον είναι ακριβότερο και από τον χαλκό! Ειδικότερα, η τιμή του κακάο στις αγορές του Λονδίνου έχει εκτοξευτεί πάνω από τις 10.000 λίρες ο τόνος καταγράφοντας αύξηση 362% σε ένα χρόνο.

Ακρίβεια: Πασχαλινά αυγά από… χρυσάφι - Με ''πικρή'' γεύση η σοκολάτα από τις ανατιμήσεις

Ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας σημειώνει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

Σχετικά με όσα ανέφερε, μιλώντας σήμερα στον ΑΝΤ1 ενώ πρόσθεσε ότι: «Από την αρχή του 2023 έχουν διενεργηθεί περισσότεροι από 40.000 έλεγχοι και πλέον υπάρχει μεγαλύτερη συμμόρφωση των εταιρειών στη νομοθεσία για το περιθώριο κέρδους. Το επόμενο διάστημα οι πολίτες θα έχουν στα χέρια τους τον αναβαθμισμένο e-katanalotis.

Στην πλατφόρμα αυτή ο καταναλωτής μπορεί να συνθέσει από το σπίτι του τη δική του λίστα με τα προϊόντα και να κάνει σύγκριση τιμών αγοράζοντας από το σούπερ μάρκετ που μπορεί να τα προμηθευτεί φθηνότερα.

Για το Πάσχα τόνισα ότι στόχος μας είναι το αρνί στο Καλάθι του Πάσχα να πωλείται 10 ευρώ το κιλό ή και χαμηλότερα ώστε να είναι γεμάτο το οικογενειακό τραπέζι.

Αναλαμβάνουμε κάθε δυνατή πρωτοβουλία για την έμπρακτη στήριξη όλων των συμπολιτών μας».

Πιο αναλυτικά, ο υπουργός ερωτηθείς για τα νέα πρόστιμα που επιβλήθηκαν σε εταιρείες για παραπλάνηση των καταναλωτών, είπε ότι συνεχίζονται αδιάκοπα οι έλεγχοι στην αγορά και τα πρόστιμα στους παραβάτες, προσθέτοντας ότι έχουν αποδώσει οι έλεγχοι και τα πρόστιμα καθώς όπως προκύπτει από τους ελέγχους υπάρχουν όλο και λιγότερες παραβάσεις.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]