«Παγώνουν» για 6 μέρες οι συναλλαγές στις Τράπεζες – Τι θα γίνει με μισθοδοσίες και δώρο Πάσχα

22 Απριλίου 2024

«Παγώνουν» για 6 μέρες οι συναλλαγές στις Τράπεζες – Τι θα γίνει με μισθοδοσίες και δώρο Πάσχα

Οι τράπεζες θα είναι κλειστές για έξι ημέρες λόγω του Πάσχα και την μεταφορά της αργίας της Πρωτομαγιάς, με τους πολίτες να έχουν προβληματιστεί σχετικά με το τι θα γίνει με τη μισθοδοσία αλλά και το δώρο Πάσχα σε ορισμένες επιχειρήσεις, καθώς δεν θα εκτελούνται οι μεταφορές.

Συγκεκριμένα, λόγω της εορτής του Πάσχα και της μεταφοράς της αργίας της Πρωτομαγιάς, οι πληρωμές οφειλών και τα εμβάσματα που θα καταχωρούνται από την Μεγάλη Πέμπτη 2 Μαΐου, θα εκτελεστούν την Τετάρτη 8 Μαΐου που θεωρείται ως η επόμενη εργάσιμη.

Τράπεζες: Τα ισχυρά κέρδη του 9μηνου εχέγγυα για την πορεία τους το 2023 | Economistas.gr

Ζήτημα πλέον είναι πώς θα καταβληθούν οι μισθοδοσίες αλλά και κατά περίπτωση ακόμη και το «δώρο Πάσχα» για κάποιες επιχειρήσεις.

Οι μεταφορές θα εκτελεστούν κανονικά, αλλά με ημερομηνία αξίας την Τετάρτη 8 Μαΐου. Για την εκτέλεση των μισθοδοσιών θα πρέπει να καταχωρηθεί στο αρχείο μισθοδοσίας ως ημερομηνία εκτέλεσης η Τετάρτη 8 Μαΐου.

Οι μεταχρονολογημένες και μελλοντικές εντολές με ημερομηνία εκτέλεσης την Τρίτη 7 Μαΐου θα εκτελεστούν την Τετάρτη 8 Μαΐου. Επίσης, το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών θα παραμείνει κλειστό την Παρασκευή 3 Μαΐου, τη Δευτέρα 6 Μαΐου και την Τρίτη 7 Μαΐου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]