Αλλάζει ριζικά το σκηνικό του καιρού – Έρχονται ισχυρές βροχές

19 Απριλίου 2024

Αλλάζει ριζικά το σκηνικό του καιρού – Έρχονται ισχυρές βροχές

Αλλάζει ριζικά το σκηνικό του καιρού αφού ο «πολικός αεροχείμαρρος» έρχεται με άγριες διαθέσεις, βροχές και πτώση της θερμοκρασίας.

Ήδη οι μετεωρολόγοι έχουν προειδοποιήσει για μεγάλα ύψη νερού στη Θεσσαλία με φόντο το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης που εξέδωσε νωρίτερα η ΕΜΥ για την κακοκαιρία. Επίσης, μεγάλα ύψη νερού αναμένονται στη Θράκη αλλά και στα Δωδεκάνησα.

Καιρός: Επιδείνωση του καιρού σε όλη τη χώρα από την Κυριακή - Kalamata Times

Στο παρακάτω γράφημα, που δημοσίευσε ο μετεωρολόγος του OPEN, Κλέαρχος Μαρουσάκης, παρουσιάζεται το συνολικό ύψος βροχής που θα αφήσει πίσω της η κακοκαιρία που αναμένουμε σύμφωνα με τα προγνωστικά συστήματα.

Με τους κόκκινους κύκλους τονίζονται οι περιοχές που ενδέχεται να εμφανίσουν τα πιο μεγάλα ύψη βροχής. Πιο συγκεκριμένα η Θεσσαλία θα κυμανθεί περίπου στα 40 με 60 χιλιοστά σε τοπικό επίπεδο με τα ανατολικότερα τμήματα αυτής να προσεγγίζουν ή και να ξεπερνούν τοπικά και τα 100 χιλιοστά κατά κανόνα όμως σε ορεινούς όγκους.

Ύψη νερού

Τα κυριότερα στοιχεία της κακοκαιρίας που θα επικρατήσει στη χώρα από σήμερα (19/4) το πρωί έως το μεσημέρι του Σαββάτου (20/4) θα είναι οι ισχυρές κατά τόπους βροχές και καταιγίδες και οι ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις άνεμοι στο Αιγαίο.

Συγκεκριμένα,  αναμένονται βροχές και καταιγίδες στα δυτικά ηπειρωτικά και στο Ιόνιο, οι οποίες σταδιακά έως το βράδυ θα ενισχυθούν και θα επηρεάσουν και την υπόλοιπη χώρα. Από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου (20/4) τα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στα βορειοανατολικά και ανατολικά ηπειρωτικά, στο Αιγαίο και στην Κρήτη, ενώ από το μεσημέρι θα περιοριστούν στη Θράκη και στα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου και θα εξασθενήσουν.

Οι βροχές και οι καταιγίδες στα δυτικά και στο Ιόνιο αλλά και στα ανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο από αύριο το βράδυ έως το πρωί του Σαββάτου θα είναι κατά τόπους ισχυρές και σε κάποιες περιπτώσεις θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.

Χαλάει ο καιρός: Έρχονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες – Προσοχή στην  Αττική - ΤΑ ΝΕΑ

Πιο αναλυτικά, σήμερα Παρασκευή  19 Απριλίου 2024  περιμένουμε τοπικές βροχές και από το μεσημέρι ισχυρές καταιγίδες στη δυτική Ελλάδα και σταδιακά στα υπόλοιπα. Τη νύχτα προς το Σάββατο τα φαινόμενα θα ενταθούν σε Θεσσαλία, Μακεδονία, Θράκη βόρειο και ανατολικό Αιγαίο. Χιόνια θα πέσουν ψηλά στα βουνά. Οι άνεμοι δυτικοί-νοτιοδυτικοί στις περισσότερες περιοχές έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 20 με 23 βαθμούς.

Στην Αττική περιμένουμε βροχές από αργά το απόγευμα, πιθανώς και καταιγίδα. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 12 έως 22 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε βροχές και καταιγίδες από το μεσημέρι και μετά. Οι άνεμοι βόρειοι έως 5 μποφόρ με εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 10 έως 19 βαθμούς.

Το Σάββατο οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα περιορίζονται σε ανατολική Θεσσαλία, Μακεδονία, Θράκη και στο Αιγαίο με εξασθένηση μες την ημέρα και εκεί. Οι άνεμοι έως 8 μποφόρ, η θερμοκρασία έως 21 βαθμούς.

Καιρός / Έρχεται σφοδρή κακοκαιρία - Βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις |  Αυγή

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]