Αυτοκτόνησε βάζοντας τα φίδια του να τον δαγκώσουν για να γλιτώσει τα ισόβια

10 Απριλίου 2024

Αυτοκτόνησε βάζοντας τα φίδια του να τον δαγκώσουν για να γλιτώσει τα ισόβια, ήξερε ότι το δάγκωμα της κόμπρα του δεν είχε αντίδοτο.

 Ο Μάριους Τζούμπερτ, 28 ετών ζούσε την Νότια Αφρική, ήταν φύλακας στο επάγγελμα και έκανε λαθρεμπορία άγριων ζώων. Ο αυτόχειρας έκανε παράνομο εμπόριο, διακινώντας σπάνια ζώα σε όλον τον κόσμο, μέχρι που έμαθε πως η αστυνομία είχε εντοπίσει την παράνομη δράση του και σκόπευε να τον συλλάβει, γνωρίζοντας πως η ποινή που θα αντιμετώπιζε για παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία της Άγριας Ζωής, θα ήταν 25 χρόνια κάθειρξης.

Λαθρέμπορος άγριων ζώων για να μην συλληφθεί άφησε να τον δαγκώσει κόμπρα  Ινδοκίνας | Neakriti

Αφού τον συνέλαβαν οι αστυνομικοί, τον οδήγησαν με περιπολικό στο σπίτι του για να δούνε τα άγρια ζώα που είχε στην κατοχή του και η αλήθεια είναι πως αντιμετώπισαν μια έκπληξη βλέποντας ότι μέσα σε ένα ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιο υπήρχαν κλουβιά με πολλά είδη ζώων.

Μέσα στο δωμάτιο υπήρχαν ταραντούλες, κουνάβια, σκαντζόχοιροι, σκιουράκια , ένα ιγκουάνα, ένας κροκόδειλος και πάνω από 60 είδη φιδιών. Ο Τζούμπερτ ζήτησε να ταΐσει τα φίδια του και οι αρχές του το επέτρεψαν μην γνωρίζοντας την συνέχεια. Άνοιξε δύο κλουβιά και έβαλε μέσα τα χέρια του με αποτέλεσμα να τον δαγκώσουν και τα δύο δηλητηριώδη φίδια, το ένα εκ των οποίων ήταν κόμπρα Ινδοκίνας.

Οι αστυφύλακες δεν περίμεναν ότι ο άνθρωπος που είχαν συλλάβει θα χρησιμοποιούσε τα δικά του φίδια για να αυτοκτονήσει.

Κλήθηκε ασθενοφόρο, αλλά ο Joubert αρνήθηκε τη θεραπεία και είπε ότι θα είναι μια χαρά και τον πήγαν στο αστυνομικό τμήμα αλλά τότε άρχισε να φαίνεται η επίδραση των δηλητηρίων. Εδειξε να είναι πολύ άρρωστος», Κατέρρευσε και μεταφέρθηκε εσπευσμένα με άλλο ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Bongani στο Welkom, αλλά καθώς η κόμπρα δεν είναι ενδημική στη Νότια Αφρική δεν υπήρχε αντίδοτο για το δηλητήριό της. είπε ο αστυνομικός

“Το δηλητήριο είναι ταυτόχρονα νευροτοξίνη και κυτταροτοξίνη, πράγμα που σημαίνει ότι έκλεισε τους πνεύμονές του και τον έπνιξε, ενώ προκάλεσε επίσης σοβαρή αιμορραγία, καταστρέφοντας τους ιστούς του σώματός του.
Ήταν ένας εξαιρετικά επώδυνος και φρικτός τρόπος για να τελειώσει η ζωή του και χρειάστηκαν περίπου 9 ώρες από το δάγκωμα μέχρι να καταρρεύσει και άλλες 3 ώρες για να πεθάνει από το δηλητήριο του φιδιού” είπε.

“Πολλά από τα ζώα και τα ερπετά είχαν ήδη υποκύψει από πείνα και αφυδάτωση και ήταν πολύ παραμελημένα και με κακή υγεία και θα χρειαστούν μεγάλη φροντίδα.
“Αυτός ο άνθρωπος θα είχε πολύ περισσότερα προβλήματα με τις κατηγορίες που θα του απαγγείλαμε για κακοποίηση ζώων και διατήρηση ζώων χωρίς άδεια από ό,τι για κλοπή, καθώς είχε συλληφθεί και στο παρελθόν, είχε ποινικό μητρώο, έχοντας μείνει στην φυλακή, καθώς είχε συλληφθεί για διάρρηξη και κλοπή.
“Είναι σαφές ότι ήθελε να αυτοκτονήσει μέσω των φιδιών του, αλλά θα προτιμούσα να τον δω στο δικαστήριο, διότι αυτό που έκανε σε αυτά τα ζώα και ο τρόπος με τον οποίο τα διατηρούσε ήταν εντελώς σκληρός.
“Ο Joubert ήταν πραγματικά δειλός που αυτοκτόνησε αντί να αντιμετωπίσει αυτό που έκανε σε αυτά τα ζώα. Είναι κρίμα που τόσα πολλά ζώα θα πρέπει να υποβληθούν σε ευθανασία εξαιτίας του”, είπε η επιθεωρητής.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]