Με πλαστά διαβατήρια μπλεγμένος ο αστυνομικός που έκανε σκοπιά στο Τμήμα Αγίων Αναργύρων

5 Απριλίου 2024

Με πλαστά διαβατήρια μπλεγμένος ο αστυνομικός που έκανε σκοπιά στο Τμήμα Αγίων Αναργύρων

Σειρά ερωτημάτων εγείρονται όσον αφορά τη διαχείριση της υπόθεσης από την αστυνομία αφού σύμφωνα με πληροφορίες του Alpha, ο φρουρός που βρισκόταν στο φυλάκιο του ΑΤ είχε προφυλακιστεί πριν από αρκετό καιρό, γιατί είχε βρεθεί κατηγορούμενος σε υπόθεση με πλαστά διαβατήρια στον Ασπρόπυργο.

Ο αστυνομικός που έκανε σκοπιά στην είσοδο του Αστυνομικού Τμήματος είχε προφυλακιστεί για την μεγάλη υπόθεση με τα πλαστά διαβατήρια από το ΑΤ Ασπροπύργου.

Προφυλακίστηκε για 12 μήνες και στη συνέχεια βγήκε και υπηρετεί κανονικά στην Αστυνομία.

Ναύπακτος: Συνελήφθη ένας ανήλικος - Το έσκασε από ίδρυμα, έκλεψε περίπτερο και επιτέθηκε σε αστυνομικό - Law & Order

Στην ίδια υπόθεση εμπλεκόταν τόσο ο ίδιος ο φρουρός, που προφυλακίστηκε, όσο και δύο άτομα τα οποία είχαν κατηγορηθεί γιατί είχαν βάλει τις σφραγίδες τους πάνω στα πλαστά διαβατήρια.

Ο 48χρονος συνεχώς έκανε ενστάσεις στα πειθαρχικά με το χαρτί της αποφυλάκισης και επέστρεψε στην αστυνομία.

Να σημειωθεί πως ο κανονισμός της αστυνομίας λέει ότι αν περάσει ο χρόνος της διαθεσιμότητας για ποινική εκκρεμότητα πρέπει ο επίορκος να γυρίσει πίσω στη θέση του.

Ο φάκελός του παρέμεινε ανοιχτός, ώσπου πριν από μερικές ημέρες καταδικάστηκε τελεσίδικα από τον Άρειο Πάγο και τώρα ξεκίνησε εκ νέου η διαδικασία της απόταξης.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, τόνισε ότι το μοιραίο βράδυ «είναι προφανές ότι πολλά πράγματα δεν έχουν πάει καλά» και δεσμεύτηκε για άμεση και σε βάθος διερεύνηση της υπόθεσης για να δοθούν απαντήσεις, «και θα δοθούν δημοσίως», όπως είπε.

Υπάρχει εισαγγελική παρέμβαση για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, ώστε να διαπιστωθεί αν υπάρχουν ευθύνες των αστυνομικών που βρίσκονταν σε υπηρεσία χθες το βράδυ στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων και αν στοιχειοθετείται παράβαση καθήκοντος. Η συγκεκριμένη προκαταρκτική θα έρθει να διαδεχτεί το πόρισμα της ΕΔΕ που ήδη «τρέχει» κι έχει διαταχθεί από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Δηλαδή το τι θα προκύψει από την ΕΔΕ είναι αυτό που στη συνέχεια θα κρίνει και την πορεία της προκαταρκτικής.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]