Σοκ για 15χρονη θύμα απαγωγής – Έτρεχε προς τους αστυνομικούς για βοήθεια και αυτοί την πυροβόλησαν (video)

3 Απριλίου 2024

Σοκ: για 15χρονη,θύμα απαγωγής, έτρεχε προς τους αστυνομικούς για βοήθεια και αυτοί την πυροβόλησαν, Αποτροπιασμό έχει προκαλέσει στην Καλιφόρνια ο θάνατος μιας 15χρονης κοπέλας που δέχθηκε τα πυρά αστυνομικών ενώ έτρεχε προς το μέρος τους για να ζητήσει βοήθεια.

Κατακραυγή έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ ο θανάσιμος τραυματισμός 15χρονης που είχε πέσει θύμα απαγωγής από αστυνομικούς καθώς και η προσπάθειά της αστυνομίας έπειτα να παραπλανήσει την κοινή γνώμη, συσκοτίζοντας τις συνθήκες υπό τις οποίες επήλθε ο θάνατος της. 

Τον Σεπτέμβριο του 2022 ο Antony John Graziano απήγαγε την 15χρονη κόρη του Savvana αφού δολοφόνησε τη μητέρα της και εν διαστάσει σύζυγο του.

Η αστυνομία εξέδωσε amber alert  για την κοπέλα, σημειώνοντας ότι είναι πιθανό να έχει πέσει θύμα απαγωγής. Την επόμενη μέρα  πολίτης ανέφερε ότι την είδε με τον πατέρα της σε ένα βενζινάδικο στην Καλιφόρνια να αγοράζουν τρόφιμα. Σύντομα εντόπισαν το όχημα στο οποίο επέβαιναν σε αυτοκινητόδρομο κοντά στο βενζινάδικο και ξεκίνησε μια χαοτική καταδίωξη με τη συμμετοχή 7 περιπολικών.

Μόλις το όχημα ακινητοποιήθηκε ένας αστυνομικός κάλεσε τη Savvana να βγει έξω, λέγοντας «συνοδηγέ βγες». Η κοπέλα, πράγματι, υπάκουσε και βγήκε από αμάξι.  Στο βίντεο που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή ακούγεται ένας από τους αστυνομικούς να την αναγνωρίζει και ενημερώνει και τους συνάδελφους.

 Η 15χρονη πέφτει στη συνέχεια  στο έδαφος και μετά από 10 δευτερόλεπτα αρχίζει να κινείται προς το μέρος τους. Ακολουθεί πυροβολισμός την ίδια στιγμή ακούγεται ένας αστυνομικός να παρακινεί την 15χρονη λέγοντας «έλα σε εμένα, έλα, περπάτα». Ο αστυνομικός στη συνέχεια στρέφεται στους συναδέλφους του και τους λέει ότι ο πατέρας είναι μέσα και τους καλεί να σταματήσουν να πυροβολούν. Αυτοί δεν υπακούον και πυροβολούν τουλάχιστον άλλες τέσσερις φορές. 

Η Savvana μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος της. Ο πατέρας της πέθανε στον τόπο της καταδίωξης από τα αστυνομικά πυρά. Η αστυνομία είχε ισχυριστεί τότε ότι είναι ασαφές αν θάνατος της ανήλικης επήλθε από τα πυρά των αστυνομικών ή  του πάτερα της. Περίπου 18 μήνες μετά τον θάνατο της ο ισχυρισμός αυτός ανατρέπεται εκ βάθρων, καθώς στα βίντεο που έφερε στη δημοσιότητα ο Guardian και ο ανεξάρτητος δημοσιογράφος Joy Scott είναι ξεκάθαρο ότι πυροβολούν προς την κατεύθυνσή της αστυνομικοί. 

ΗΠΑ: 15χρονη, θύμα απαγωγής, πέφτει νεκρή από πυρά αστυνομικών καθώς τρέχει...  | Διεθνή Ειδήσεις

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]