Με το «κιάλι» θα ψάχνουμε φέτος το αρνάκι του Πάσχα – Που θα κυμανθούν οι τιμές

3 Απριλίου 2024

Με το «κιάλι» θα ψάχνουμε φέτος το αρνάκι του Πάσχα, που θα κυμανθούν οι τιμές

Οι κρεοπώλες, σύμφωνα με την εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» με την Ανθή Βούλγαρη και τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο αφήνουν να εννοηθεί ότι τις επόμενες ημέρες θα δυσκολευτούν οι καταναλωτές να βρουν αρνί ή κατσίκι, καθώς φοβούμενοι, όπως λένε, το καλάθι που μπήκε στα σουπερμάρκετ, δεν προμηθεύτηκαν οι ίδιοι αρκετές ποσότητες.

Ψήσιμο αρνιού: Οι 10 συμβουλές για έναν λαχταριστό οβελία [ΦΩΤΟ] -  PatrisNews - Εφημερίδα Πατρίς Ηλείας

«Από την στιγμή που ακούμε τις τιμές που θα πουλήσουν τα σουπερμάρκετ και την Πολιτεία να στέλνει τον κόσμο στα σουπερμάρκετ, είναι λογικό να κρατηθούμε, να αγοράσουμε λιγότερα και σιγά σιγά ξεπουλάμε» είπε ο Σάββας Κεσίδης, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών.

Ψήσιμο αρνιού στη σούβλα: Τι πρέπει να προσέξεις - Koolnews.gr

Από την πλευρά του το υπουργείο Ανάπτυξης ξεκαθαρίζει ότι όλοι οι καταναλωτές θα μπορέσουν να βρουν ποιοτικό προϊόν σε προσιτή τιμή.

Τις επόμενες ημέρες και με αποκορύφωμα το Μεγάλο Σάββατο, η αγορά αναμένεται να «πάρει φωτιά» και ο πόλεμος νεύρων με την τιμή του οβελία φαίνεται πως θα συνεχιστεί.

Οι κτηνοτρόφοι κρούουν καμπανάκι για ελλείψεις σε αρνιά και κατσίκια, λόγο των μεγάλων αυξομειώσεων στις θερμοκρασίες καθώς η απότομη αλλαγή της θερμοκρασίας από την μέρα στην νύχτα είχε αποτέλεσμα πολλά αρνάκια να μην καταφέρουν να επιβιώσουν.

Εντωμεταξύ το ότι πολλοί κτηνοτρόφοι γύρισαν την πλάτη στο επάγγελμα, η αύξηση των εξαγωγών λόγω του Πάσχα των καθολικών ξεπέρασε το 20%, και οι πλημμύρες και οι πυρκαγιές που είχαμε φέτος κάνουν την έλλειψη το αμνοεριφίων αισθητή

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]