Τον Μάιο σε εφαρμογή ο ενεργειακός Τειρεσίας για απλήρωτους λογαριασμούς στο ηλεκτρικό ρεύμα

2 Απριλίου 2024

Τον Μάιο σε εφαρμογή ο ενεργειακός Τειρεσίας για απλήρωτους λογαριασμούς στο ηλεκτρικό ρεύμα

Μέσα στο Μάιο θα είναι έτοιμος ο ενεργειακός Τειρεσίας και όσοι καταναλωτές έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές θα τους δίνονται λίγες ημέρες περιθώριο για να τις τακτοποιήσουν.

Ο αντιπρόεδρος του κλάδου Ενέργειας της ΡΑΑΕΥ Δημήτρης Φουρλάρης, μιλώντας στο ΕΡΤnews εξήγησε τον λόγο για τον οποίο θα λειτουργήσει  ο ενεργειακός Τειρεσίας

Όταν τελειώσει η διαβούλευση για τον νέο Ενεργειακό Κώδικα, σε ένα μήνα περίπου, θα υπάρξει και ενεργειακός ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ είπε, για αποτροπή του «ενεργειακού τουρισμού»

Αν ένας καταναλωτής είναι σε μία τρέχουσα σύμβαση, δηλαδή είναι σε έναν πάροχο και δεν φεύγει, δεν πάει να μεταπηδήσει στον επόμενο, και έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές, τότε εντός δέκα ημερών του ζητάει ο πάροχος διακανονισμό.

Αν δεν τον αποδεχτεί το διακανονισμό, μετά από είκοσι μέρες, ενώ παραμένει σε αυτή τη σύμβαση, ο πάροχος μπορεί να δώσει εντολή απενεργοποίησης. Αν όμως φύγει και πάει σε άλλο πάροχο, τότε δεν μπορεί να τον απενεργοποιήσει.

Διατηρούμε το θεμελιώδες δικαίωμα του καταναλωτή να αλλάζει όποτε θέλει πάροχο, αλλά από την άλλη προσπαθούμε να διορθώσουμε την καταχρηστική συμπεριφορά καταναλωτών, οι οποίοι είναι οι στρατηγικοί κακοπληρωτές, να διογκώνουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, γιατί εν τέλει αυτά επιβαρύνουν όλους τους καταναλωτές.

 Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]