Το ήξερες ότι ο καφές στο αυτοκίνητο “οδηγεί ” σε πρόστιμο;

2 Απριλίου 2024

Το ήξερες ότι ο καφές στο αυτοκίνητο “οδηγεί ” σε πρόστιμο; Η κατανάλωση αλκοολούχων ποτών κατά τη διάρκεια της οδήγησης είναι γνωστό πως απαγορεύεται αυστηρώς.

Αυτό που ίσως πολλοί δεν γνωρίζαμε είναι πως απαγορεύεται, υπό συνθήκες και η κατανάλωση καφέ. Το αγαπημένο ρόφημα, μάς ακολουθεί σχεδόν όλους στην πρωινή μας ρουτίνα και φυσικά στη διαδρομή μας προς την εργασία.

Για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα, ο καφές δεν ανήκει στην κατηγορία των αλκοολούχων ποτών και μάλιστα πολλές φορές συνιστάται όταν ο οδηγός νιώθει κούραση.

On the road»: Παράγγειλε τον καφέ σου και παράλαβέ τον στο… παράθυρο του  αυτοκινήτου σου! - iefimerida.gr

Ωστόσο, στην παράγραφο δύο (2) του άρθρου 13 ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας υποχρεώνει τους οδηγούς των οχημάτων έχουν πλήρη ελευθερία κινήσεων ώστε να είναι σε θέση να πραγματοποιούν απρόσκοπτα τους αναγκαίους σε κάθε περίσταση χειρισμούς καθώς εν κινήσει, με το ένα χέρι δεσμευμένο από ποτήρι (ή κάποιο άλλο αντικείμενο) η ικανότητα του οδηγού να εκτελέσει τους απαραίτητους χειρισμούς, ειδικά σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης περιορίζεται δραστικά.

Η γουλιά που πιθανόν να θελήσεις να πιείς την ώρα που το αυτοκίνητο κινείται είναι ικανή να αλλάξει ακόμη και την κατεύθυνση του οχήματος, χωρίς να γίνει αντιληπτό από τον οδηγό. Κάτι τέτοιο εμπεριέχει κίνδυνο τόσο για τον οδηγό όσο και για τους άλλους χρήστες των δρόμων αναφέρει το carandmotor.gr.

Στην περίπτωση που κάποιο από τα παραπάνω σενάρια υποπέσει στην αντίληψη των αστυνομικών της Τροχαίας τότε ο παραβάτης οδηγός τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ και επιτόπου αφαίρεση της άδειας οδηγός οδηγού για τριάντα 30 ημέρες.

Όπως και με όλα τα ροφήματα που επιτρέπεται να καταναλώνει ένας οδηγός, το καλύτερο που μπορεί να κάνει για να απολαύσει τον καφέ του είναι να τον καταναλώνει τα διαστήματα που το όχημα βρίσκεται σε στάση και να τον τοποθετεί πάντα στις ενδεδειγμένες βάσεις και θήκες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]