«Ποδαρικό» με ζέστη και αφρικανική σκόνη μας κάνει ο Απρίλιος – Στους 31 βαθμούς ο υδράργυρος

1 Απριλίου 2024

«Ποδαρικό» με ζέστη και αφρικανική σκόνη μας κάνει ο Απρίλιος, στους 31 βαθμούς ο υδράργυρο

Το φαινόμενο της μεταφοράς αφρικανικής σκόνης επιστρέφει από σήμερα, αν και σε μικρότερες συγκεντρώσεις απ΄ ό,τι τις προηγούμενες ημέρες, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Οι επιστήμονες παρακολουθούν το φαινόμενο, ωστόσο, εμφανίζονται ιδιαίτερα προβληματισμένοι από τις υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες σε συνδυασμό με την αφρικανική σκόνη.

Το MEGA παρουσιάζει χρήσιμες οδηγίες προστασίας από την αφρικανική σκόνη.

  • Οι πολίτες θα πρέπει να αποφύγουν τη σωματική άσκηση από τις 8:00 – 18:00 και να μην κάνουν βαριές χειρωνακτικές εργασίες.
  • Επιτρέπεται μόνο το περπάτημα και όχι το τρέξιμο ενώ τα παιδιά δεν θα πρέπει να παίζουν σε εξωτερικό χώρο μετά τις 18:00.
  • Επιπλέον, στο αυτοκίνητο θα πρέπει να μένουν κλειστά τα παράθυρα και να χρησιμοποιείται κλιματισμός μόνο για ανακύκλωση του εσωτερικού αέρα.

Σύμφωνα με την τελευταία πρόγνωση του καιρού της ΕΜΥ, για σήμερα 1 Απριλίου 2024 γενικά αίθριος θα παρουσιαστεί ο καιρός με αραιές νεφώσεις κατά περιόδους. Η ορατότητα ις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη, κυρίως στα βόρεια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα του Αιγαίου, όπου τις πρωινές και βραδινές ώρες είναι πιθανό να σχηματιστούν ομίχλες.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης με μικρές συγκεντρώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 στα πελάγη τοπικά 6 και στο βόρειο Ιόνιο από το απόγευμα πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Θα φτάσει στα νησιά και τα παραθαλάσσια τους 25 με 27 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 27 με 29 και τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 30 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός , με παροδικές αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι νότιοι 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος, με παροδικές αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι νότιοι 3 με 4 μποφόρ.  Η θερμοκρασία: Από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]