Πηγές Κρύας στη Λιβαδειά | Ευκαιρία για μια κοντινή μονοήμερη

30 Μαρτίου 2024

Αγαπητοί αναγνώστες, στο σημερινό οδοιπορικό ταξιδεύουμε στις Πηγές Κρύας στη Λιβαδειά!

Κάθε Σαββατοκύριακο όλοι μας αναζητούμε ευκαιρίες μικρής «απόδρασης» από την ρουτίνα και τους γρήγορους ρυθμούς της πόλης. Σίγουρα μια εκδρομή κοντά στην Αθήνα αποτελεί μια λύση προσιτή αλλά και οικονομική. 

Η Πηγές Κρύας στην Λιβαδειά είναι η κατάλληλη λύση για μια εκδρομή που τα έχει όλα, φύση, καλό φαγητό, αξιοθέατα και γραφικές τοποθεσίες  που θα σας αφήσουν τις πιο όμορφες εμπειρίες και αναμνήσεις.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ

Οι Πηγές Κρύας, απέχουν από την Αθήνα μόλις 2 ώρες και βρίσκονται στην Λιβαδειά. Η διαδρομή ξεκούραστη και όσο πλησίαζα στην πόλη της Βοιωτίας  απήλαυσα και την φύση που περιβάλει την Εθνική οδό. Μπαίνοντας στο κέντρο σε απόσταση λίγων λεπτών βρέθηκα στις Πηγές.

ΠΗΓΕΣ ΚΡΥΑΣ

Η τοποθεσία μαγική. Μόλις έφτασα  αντίκρισα ένα όμορφο πάρκο να περιβάλλεται από πλούσια και πελώρια βλάστηση , τρεχούμενο νερό, γραφικά μονοπάτια και πέτρινα  κτίσματα (Πύργος και τοξοτό γεφυράκι). Στο πλακόστρωτο έχει και αρκετές θέσεις στάθμευσης  ενώ στο κέντρο του πάρκου ξεδιπλώνονται αρκετοί μικροί καταρράκτες  οι οποίοι πηγάζουν από το βουνό.

Γύρω-γύρω υπάρχουν αρκετά μαγαζιά εστίασης τόσο για έναν χαλαρό καφέ όσο και για πολύ νόστιμο τοπικό φαγητό. Ιδανικό μέρος να το επισκεφθείτε με την οικογένεια σας , τους φίλους σας ή τον\την σύντροφό σας . Οι τιμές αρκετά καλές και η ποιότητα αξεπέραστη.

Ακόμη ένα θετικό είναι και η ευγενική εξυπηρέτηση των επαγγελματιών της περιοχής.

ΝΕΡΟΜΥΛΟΣ

Ένα ξεχωριστό αξιοθέατο είναι και ο νερόμυλος που βρίσκεται στο πλακόστρωτο  δίπλα στις πηγές.

Ο ήχος της ορμής του νερού σε συνδυασμό με την όμορφη ατμόσφαιρα και το γλυκό κελάδισμα των πουλιών συνθέτει ένα παραδεισένιο τοπίο που θα γεμίσει την ψυχή σας. Ο νερόμυλος αποτελούσε παλαιότερα στην περιοχή πηγή ενέργειας και πλούτου. Σήμερα συντελεί ένα όμορφο θέαμα για τους επισκέπτες ενώ στο ισόγειο του στεγάζεται εκθεσιακός χώρος και στον πρώτο όροφο αίθουσα εκδηλώσεων. Μην παραλείψετε να βγάλετε φωτογραφία σε αυτό το σημείο, αξίζει.

ΔΑΣΑΚΙ

Περπατώντας στα σοκάκια έφτασα και σε ένα όμορφο δασάκι που εκτείνεται μπροστά σας.

Πελώρια δέντρα και πλούσια βλάστηση παντού ενώ τα πεσμένα φύλλα της εποχής δημιουργούν ένα όμορφο φυσικό χαλί. Η πεζοπορία σε αυτό το μέρος μπορεί να γίνει άκρως διασκεδαστική με αρκετή περιπέτεια. Εάν όμως δεν είστε φίλοι της πεζοπορίας αρκεί μια στάση για χαλάρωση και απόλαυση της θέας.

ΠΥΡΓΟΣ/ΚΑΣΤΡΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Στον ίδιο χώρο ακριβώς πάνω από τους καταρράκτες βρίσκεται και ένα οικοδόμημα. Ο πύργος που βλέπεται αποτελεί κομμάτι του κάστρου της Λιβαδειάς που χρησιμοποιούταν τις παλαιότερες εποχές ως οχυρό της πόλης. Ακόμη ένα όμορφο αρχιτεκτονικό αξιοθέατο το οποίο αξίζει να επισκεφθείτε.

ΤΟΞΟΤΟ ΓΕΦΥΡΑΚΙ

Ακριβώς δίπλα στον πύργο συνάντησα ένα τοξοτό πετρόχτιστο γεφυράκι, κάτω από το οποίο διέρχεται το νερό του ποταμού.

Μπορείτε να σταθείτε πάνω του να βγάλετε φωτογραφίες και να δείτε πανοραμικά την θέα όλου του πάρκου αλλά ακόμη ένα όμορφο μέρος υπάρχει ακριβώς κάτω από το γεφυράκι που σχηματίζεται ένα μικρό τούνελ που περιβάλλεται από βράχους και μπορείτε, με μεγάλη προσοχή βέβαια, να μπείτε στις πηγές η ακόμη και να κάτσετε και να πιείτε το καφεδάκι σας στο χέρι.

Όπως βλέπεται το μέρος είναι ότι πρέπει για μία ημερήσια εκδρομή η ακόμη και ένα χαλαρό διήμερο.

Εύχομαι να ταξιδέψατε μαζί μου νοερά και να πήρατε ιδέες για την επόμενη σας εξόρμηση.

Εμείς ανανεώνουμε  το ραντεβού μας για το μεθεπόμενο Σάββατο με συνέντευξη φωτογράφου. Έως τότε μείνετε συντονισμένοι στον Νο1 διαδικτυακό σταθμό της πόλης, τον planetwebradio.gr φυσικά.


[There are no radio stations in the database]