Ισόβια κάθειρξη για την Ρούλα Πισπιρίγκου

29 Μαρτίου 2024

Ισόβια κάθειρξη για την Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία κρίθηκε ένοχη ομόφωνα για την ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας

Ισόβια κάθειρξη είναι η ποινή που επιβλήθηκε στη Ρούλα Πισπιρίγκου για την απόπειρα ανθρωποκτονίας και την ανθρωποκτονία της κόρης της Τζωρτζίνας. Η απόφαση είναι ομόφωνη.

Λίγο νωρίτερα, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, ανακοίνωσε την ομόφωνη ενοχή της, έπειτα από μια μαραθώνια ακροαματική διαδικασία που διήρκησε περίπου 16 μήνες. Ακόμη το δικαστήριο αποφάσισε την ενοχή της και για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του παιδιού στις 11 Απριλίου 2021.

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Κεραυνοί» Κούγια για την εισαγγελέα - «Επιπέδου  μεσημεριανής εκπομπής» η αγόρευσή της

«Για να μπορέσει να χαρακτηριστεί η απόφαση καταδικαστική, οφείλει να επιβληθεί μια ποινή όπως ορίζει ο νόμος. Με βάση τη νομολογία προβλέπεται μόνο η ποινή της ισόβιας κάθειρξης. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή» τόνισε μεταξύ άλλων στην πρότασή της προς το δικαστήριο η εισαγγελέας.

Νωρίτερα, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, έπειτα από πολύμηνη ακροαματική διαδικασία αποφάσισε την ενοχή της μητέρα από την Πάτρα και για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του παιδιού της στις 11 Απριλίου 2021. Η Ρούλα Πισπιρίγκου άκουσε ψύχραιμη χωρίς να αντιδράσει την απόφαση επί της ενοχής της.

Δικαστές και ένορκοι συντάχθηκαν με την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας Ευαγγελίας Σπυριδωνίδου, η οποία υπήρξε καταπέλτης ζητώντας από τους δικαστές να την κηρύξουν ένοχη, όπως κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας και ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη.

Δίκη Ρούλας Πισπιρίγκου: «Δεν υπάρχει στοιχείο ότι οι γιατροί χορήγησαν την  κεταμίνη» λέει η

«Η Τζωρτζίνα μια ατυχία είχε στη μικρή ζωή της να έχει μάνα, μητέρα, τροφό, φροντιστή την κατηγορούμενη» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά στην πολύωρη αγόρευση της η εισαγγελέας.

Ο συνήγορος της κατηγορουμένης, Αλέξης Κούγιας ανακοίνωσε ότι δεν θα ζητήσει ελαφρυντικά για την εντολέα του.

Αυτή την ώρα το δικαστήριο βρίσκεται σε διακοπή και θα ακολουθήσει η πρόταση της εισαγγελέως επί της ποινής η οποία βάσει της απόφασης μπορεί να είναι ισόβια και επιπλέον 15 έτη κάθειρξη.

«Σεβαστή η απόφαση, ακόμα πιο σεβαστά τα δικαιώματα της κατηγορουμένης» δήλωσε ο συνήγορος υπεράσπισης της κατηγορουμένης, Αλέξης Κούγιας ενώ έκανε γνωστό πως θα ασκήσει έφεση επί της απόφασης.

Κούγιας: Εξεπλάγην από την απόφαση, δεν θα ζητήσουμε ελαφρυντικά

Ο συνήγορος της κατηγορουμένης, Αλέξης Κούγιας ανακοίνωσε ότι δεν θα ζητήσει ελαφρυντικά για την εντολέα του.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]