Οι τράπεζες κατεβάζουν ρολά –  Ποιες συναλλαγές δεν θα μπορούμε να κάνουμε

27 Μαρτίου 2024

Οι τράπεζες κατεβάζουν ρολά, ποιες συναλλαγές δεν θα μπορούμε να κάνουμε,  από την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 έως και τη Δευτέρα 1η Απριλίου 2024 (Μ. Παρασκευή και Δευτέρα του Πάσχα των Καθολικών) που ορίζονται ως ημέρες ειδικής αργίας διατραπεζικών συναλλαγών.

Οι ελληνικές τράπεζες έχουν προειδοποιήσει ότι:

«λόγω της εορτής του Πάσχα των Καθολικών, οι πληρωμές οφειλών και τα εμβάσματα που θα καταχωρούνται την Παρασκευή 29 Μαρτίου και τη Δευτέρα 1 Απριλίου, θα εκτελεστούν την Τρίτη 2 Απριλίου που θεωρείται ως η επόμενη εργάσιμη».

Ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι όσοι έχουν δόσεις, χρέη ή καταβάλλουν μισθούς σε εργαζόμενους.

Οι συναλλαγές που θα πραγματοποιηθούν στα πιστωτικά ιδρύματα τις ημέρες της ειδικής αργίας θα καταχωρηθούν στα συστήματα με ημερομηνία 2 Απριλίου 2024, δηλαδή την επόμενη εργάσιμη ημέρα.

Πληρωμές για αυθημερόν εξόφληση λογαριασμών τρίτων που θα καταχωρούνται από την Παρασκευή, 29 Μαρτίου έως και την Δευτέρα, 1η Απριλίου 2024, θα έχουν ημερομηνία εκτέλεσης την Τρίτη, 2 Απριλίου 2024.τα καταστήματα των Τραπεζών στην Ελλάδα θα παραμείνουν ανοιχτά.

Σύμφωνα με την παράγραφο 5 του άρθρου 11 του Ν. 3336/2005, οι υποχρεώσεις που απορρέουν από την εξυπηρέτηση του Δημοσίου Χρέους, και των δανείων και τίτλων του Ελληνικού Δημοσίου θα εκπληρώνονται σύμφωνα με τους ειδικούς όρους αυτών την προηγούμενη ήτοι την Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 ή την επόμενη εργάσιμη ημέρα, δηλαδή την Τρίτη, 2 Απριλίου 2024, καταλαμβάνει και τις υποχρεώσεις προς ΕΦΚΑ και λοιπά με καταληκτική ημερομηνία καταβολής την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα ήτοι την 29.3.2024 και η οποία συμπίπτει με την ειδική αργία των διατραπεζικών συναλλαγών.

Το Πάσχα των Καθολικών φέρνει αλλαγές στις συναλλαγές στις τράπεζες

Αργία: από Παρασκευή 29/3 (Μ. Παρασκευή Καθολικών) έως  Δευτέρα 1/4 (2η ημέρα Πάσχα Καθολικών)

Υποχρεώσεις που λήγουν την 29η Μαρτίου, πληρωμή έως 28 Μαρτίου

Καταθέσεις που θα γίνουν μετά την 28η Μαρτίου θα φανούν από 2 Απριλίου

Αλλαγές και στην Μισθοδοσία

ΕΦΚΑ Παράταση πληρωμών υποχρεώσεων Την Τρίτη 2 Απριλίου αντί Παρασκευή 29 Μαρτίου

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]