Βαλτιμόρη: Εργάτες έκαναν διάλειμμα και είδαν το πλοίο να έρχεται πάνω τους 

27 Μαρτίου 2024

Βαλτιμόρη, εργάτες έκαναν διάλειμμα και είδαν το πλοίο να έρχεται πάνω τους, στη γέφυρα βρίσκονταν οκτώ οικοδόμοι τη στιγμή του συμβάντος. Δύο άνθρωποι διασώθηκαν από το νερό

Η γέφυρα μήκους 2,6 χιλιομέτρων, η οποία διαθέτει τέσσερις λωρίδες κυκλοφορίας και περνά πάνω από τον ποταμό Πατάπσκο, βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα της Βαλτιμόρης, στο Μέριλαν

Από την κατάρρευση της γέφυρας των τεσσάρων λωρίδων κυκλοφορίας, αυτοκίνητα και άνθρωποι κατέληξαν στα νερά του ποταμού. Οι διασώστες ανέσυραν δύο επιζώντες, ο ένας εκ των οποίων παραμένει στο νοσοκομείο.

Βαλτιμόρη: Βίντεο δείχνει το πλοίο Dali να στρίβει επιταχύνοντας λίγο πριν  προσκρούσει στη γέφυρα | LiFO

Ο ένας από αυτούς περιγράφεται ότι νοσηλεύεται σε «πολύ σοβαρή κατάσταση» στο νοσοκομείο, ενώ ο άλλος πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο. Ο εργαζόμενος περιέγραψε ότι είδε το πλοίο να έρχεται προς τη γέφυρα τα λεπτά πριν από τη σύγκρουση.

«Από τη στιγμή που το πλήρωμα κάλεσε για βοήθεια μέχρι που η γέφυρα κατέρρευσε πραγματικά, μιλάμε για δευτερόλεπτα»

Προσέκρουσε σε πυλώνα της μεταλλικής γέφυρας με αποτέλεσμα να καταρρεύσει.

Στην τραγωδία έχασαν τη ζωή τους έξι εργάτες, οι οποίοι βρέθηκαν να παλεύουν για τη ζωή τους στα παγωμένα νερά του ποταμού Πατάπσκο, τα σόναρ εντόπισαν οχήματα στο βυθό του ποταμού, σε βάθος περίπου 50 μέτρων

Μετά την πρόσκρουση, η γέφυρα Φράνσις Σκοτ Κι κατέρρευσε στον ποταμό και έχει αποκλειστεί η πρόσβαση στο λιμάνι της Βαλτιμόρης. Ο κολοσσός των θαλάσσιων μεταφορών Maersk ανακοίνωσε ότι λόγω του συμβάντος αυτού τα πλοία του θα αποφεύγουν στο προσεχές μέλλον το λιμάνι της Βαλτιμόρης, ένα από τα πιο πολυσύχναστα των ΗΠΑ.

Βαλτιμόρη - γέφυρα: Νεκροί θεωρούνται οι 6 αγνοούμενοι | Athens Voice

Η προκαταρκτική έρευνα υποδηλώνει ότι επρόκειτο για ατύχημα”, είπε ο κυβερνήτης, διαβεβαιώνοντας ότι δεν υπάρχει καμία αξιόπιστη ένδειξη ότι ήταν τρομοκρατική ενέργεια.

Μόνο το 2022 πέρασαν από εκεί περισσότερα από 750.000 οχήματα, σύμφωνα με στοιχεία της λιμενικής αρχής. Είναι επίσης ένα από τα μεγαλύτερα σε ό,τι αφορά τις εξαγωγές άνθρακα.

Η σημερινή καταστροφή ίσως είναι η χειρότερη κατάρρευση γέφυρας για τις ΗΠΑ από το 2007, όταν η γέφυρα I-35W έπεσε στον ποταμό Μισισιπί, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 13 άνθρωποι. Είναι επίσης το χειρότερο ατύχημα σε γέφυρα από πρόσκρουση πλοίου τα τελευταία 40-50 χρόνια, σύμφωνα με τον Ντέιβιντ Νάιτ, εμπειρογνώμονα του Ινστιτούτου Πολιτικών Μηχανικών.

Το πλοίο που προκάλεσε την κατάρρευση της γέφυρας Φράνσις Σκοτ είχε εμπλακεί και σε ένα ατύχημα στο λιμάνι της Αμβέρσας το 2016. Σύμφωνα με τις βελγικές λιμενικές αρχές, στις 11 Ιουλίου 2016 είχε προσκρούσει στην προβλήτα ενώ προσπαθούσε να αποπλεύσει από τον τερματικό σταθμό των εμπορευματοκιβωτίων στη Βόρεια Θάλασσα.

Η λιμενική αρχή δεν έδωσε άλλες διευκρινίσεις για τα αίτια του ατυχήματος αλλά ανέφερε ότι το πλοίο παρέμεινε αγκυροβολημένο για επισκευές για κάποιο διάστημα μετά την πρόσκρουση.

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Aναστέλλονται οι έρευνες διάσωσης, οι 6... | Διεθνή Ειδήσεις

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]