Πτώση F-16: Ποιος είναι ο 29χρονος πιλότος από τον Αμπελώνα Λάρισας

21 Μαρτίου 2024

Πτώση F-16: Ποιος είναι ο 29χρονος πιλότος από τον Αμπελώνα Λάρισας

Συγκίνηση και συνάμα μεγάλη χαρά προκάλεσε η είδηση ότι ο πιλότος του F-16 Block 52, που κατέπεσε κοντά στο νησάκι Ψαθούρα, μεταξύ Χαλκιδικής και Αλοννήσου, είναι σώος. Μετά τη λήξη της αγωνίας, εστάλησαν οι ευχές των πολιτικών για ταχεία ανάρρωση και στη συνέχεια ήρθαν στο φως στοιχεία για την ταυτότητα του υποσμηναγού.Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Trikalanews.gr, ο 29χρονος Παναγιώτης Αποστολάκης έχει καταγωγή από το Πολυνέρι Τρικάλων με τα συγγενικά του πρόσωπα, μεταξύ αυτών και η γιαγιά του από την πλευρά του πατέρα του, να διαμένουν στα Τρίκαλα.

Με αγωνία αλλά και λυτρωτική χαρά, οι συγγενείς στα Τρίκαλα υποδέχθηκαν την είδηση ότι διασώθηκε. «Σώθηκε χάρη στη ψυχραιμία του» ανέφεραν χαρακτηριστικά στο trikalanews.gr, τονίζοντας την αγάπη του για το επάγγελμά του και την ευσυνειδησία του.

Να σημειωθεί ότι ο ίδιος καθώς και οι γονείς του μένουν στη Λάρισα.

O υποσμηναγός σώος και διασώθηκε στις 15.02 μετά από 90 δραματικά λεπτά έρευνας στη θαλάσσια περιοχή και κάτω από αντίξοες καιρκές συνθήκες από το πλήρωμα του Super Puma που τον μετέφερε στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας για τις απαραίτητες εξετάσεις. Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να οριστεί η ομάδα των εμπειρογνωμόνων που θα διερευνήσει τα ακριβή αίτια του ατυχήματος.

«Ο γιος μου είναι καλά» – Τα πρώτα λόγια του πατέρα του πιλότου

Νωρίτερα, μίλησε ο πατέρας του πιλότου του F16 που έπεσε στην Ψαθούρα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο πιλότος φέρεται να διαπίστωσε ότι ο κινητήρας του F16 δεν δούλευε καλά και έσβησε. Τότε ο πιλότος έκανε όλες τις απαραίτητες κινήσεις για το επανεκκίνησει αλλά όλες απέτυχαν. Αμέσως ενημέρωσε ότι εγκαταλείπει το αεροσκάφος, και ευτυχώς η προσθαλάσσωση έγινε με επιτυχία.

Ο πατέρας του μιλώντας στο mega, είπε «τώρα πάω από Λάρισα Αθήνα να δω το παιδί μου. Σε επικοινωνία που είχαμε μου είπε πως είναι καλά αλλά δεν είχα καλό σήμα και δεν ξέρω κάτι άλλο. Εύχομαι να πάνε όλα καλά».

pilotos_f16_trikala1_19cf8.jpg
pilotos_f16_trikala2_2095f.jpg

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]