Έπεσε F-16 κοντά στη νήσο Ψαθούρα κοντά στην Αλόννησο

20 Μαρτίου 2024

Έπεσε F-16 κοντά στη νήσο Ψαθούρα, κοντά στην Αλόννησο – Σώος ο πιλότος, πρόλαβε και εγκατέλειψε, το μαχητικό απογειώθηκε από τη Λάρισα και βρισκόταν σε σχηματισμό μαζί με άλλα μαχητικά αεροσκάφη

Ένα μαχητικό αεροσκάφος F-16 κατέπεσε στη νήσο Ψαθούρα, νότια της Χαλκιδικής, κοντά στην Αλόννησο. Σώος είναι ο πιλότος, ο οποίος χρησιμοποίησε το σύστημα εκτίναξης.

Ο πιλότος, ο οποίος αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το αεροσκάφος, είναι σώος και είναι σε επικοινωνία με το κέντρο επιχειρήσεων της Πολεμικής Αεροπορίας. Πλωτό σκάφος και ελικόπτερο Super Puma από τη Λήμνο μεταβαίνουν στο σημείο προκειμένου να τον μεταφέρουν σε στρατιωτικό νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες και για τις απαραίτητες εξετάσεις.

Ο πιλότος διαθέτει ειδικό πομπό ο οποίος ενεργοποιείται μόλις ακουμπήσει στη θάλασσα προκειμένου να εντοπίζεται γρήγορα.

Οι πληροφορίες νωρίτερα έκαναν λόγο για αναφορές ότι έχει εντοπιστεί αλεξίπτωτο στον αέρα και ότι ο πιλότος ίσως πρόλαβε και χρησιμοποίησε το σύστημα εκτίναξης.

Το μαχητικό απογειώθηκε νωρίτερα από τη Λάρισα και βρισκόταν σε σχηματισμό μαζί με άλλα μαχητικά αεροσκάφη.

Από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας είχε ανακοινωθεί νωρίτερα πως «την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024 και ώρα 13:29 μονοθέσιο αεροσκάφος F-16 Block 52+ της 337 Μοίρας, της 110 Πτέρυγας Μάχης (ΠΜ) που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση, κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή Ψαθούρας.

Πώς έπεσε το F-16: Η συγκλονιστική περιγραφή του υπουργού Αμυνας- Πώς... | Πολιτική Ειδήσεις

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας – διάσωσης για τον χειριστή. Στην περιοχή σπεύδει 1 ελικόπτερο Super Puma από την 130 Σμηναρχία Μάχης, 1 ελικόπτερο S-70 του Πολεμικού Ναυτικού, 1 CL-415 από την 113ΠΜ και κατευθύνεται στην περιοχή η Φρεγάτα “Αιγαίο”, ενώ είναι σε μεγίστη ετοιμότητα 1 C-130».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]