Ο Ντόναλντ Τραμπ απειλεί με απέλαση τον πρίγκιπα Χάρι

19 Μαρτίου 2024

Ο Ντόναλντ Τραμπ απειλεί με απέλαση τον πρίγκιπα Χάρι, θα μπορούσε να απελαθεί από τις ΗΠΑ αν είπε ψέματα για τη λήψη ναρκωτικών στην αίτησή του για αμερικανική βίζα

Ο Ντόναλντ Τραμπ άφησε να εννοηθεί πως θα μπορούσε να απελάσει τον πρίγκιπα Χάρι εάν επανεκλεγεί, προειδοποιώντας τον δούκα του Σάσεξ πως «δεν θα τον προστατεύσει» όπως έκανε ο Τζο Μπάιντεν.

Δεν θα τον προστάτευα. Πρόδωσε τη βασίλισσα. Αυτό είναι ασυγχώρητο. Θα ήταν μόνος του αν ήταν στο χέρι μου

Όπως αποκαλύπτει απόσπασμα από τη συνέντευξη του τέως προέδρου και νυν υποψηφίου για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ στο «GB News» και στον Βρετανό παρουσιαστή, Νάιτζελ Φάρατζ, που πρόκειται να μεταδοθεί το βράδυ της Τρίτης, ο Τραμπ τοποθετήθηκε σχετικά με το θέμα της βίζας του πρίγκιπα Χάρι, ο οποίος ζει τώρα στην Καλιφόρνια, τονίζοντας ότι «δεν θα έπρεπε να τυγχάνει ειδικής μεταχείρισης».

«Θα πρέπει να δούμε αν ξέρουν κάτι για τα ναρκωτικά και αν είπε ψέματα θα πρέπει να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα», δήλωσε ο Τραμπ.

«Αυτό σημαίνει ότι δεν θα μπορεί να μείνει στην Αμερική;» ρώτησε ο παρουσιαστής με τον Τραμπ να απαντά «Α, δεν ξέρω. Εσείς πείτε μου».

Η βίζα του πρίγκιπα Χάρι βρίσκεται στο επίκεντρο μιας νομικής διαμάχης από τότε που η αμερικανική συντηρητική δεξαμενή σκέψης, Heritage Foundation, μήνυσε πέρυσι το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας (DHS) για πρόσβαση στα αρχεία μετανάστευσής του, αναφέρει το Politico.

Οι αιτούντες βίζα πρέπει να αποκαλύπτουν αν έχουν πάρει ποτέ ναρκωτικά, και αυτό μπορεί να οδηγήσει στην απόρριψη της αίτησής τους. Άλλα δημόσια πρόσωπα έχουν αντιμετωπίσει προβλήματα κατά την είσοδό τους στις ΗΠΑ λόγω της αναφερόμενης χρήσης ναρκωτικών.

Ο πρίγκιπας Χάρι στην αυτοβιογραφία του με τίτλο «Ρεζέρβα» παραδέχεται ότι στο παρελθόν έκανε χρήση διαφόρων ναρκωτικών ουσιών όπως κοκαΐνη και μαριχουάνα, αλλά δεν είναι σαφές εάν το δήλωσε στην αίτησή του για βίζα.

Σχολιαστές τόσο στις ΗΠΑ όσο και στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν στραφεί εναντίον του Χάρι και της συζύγου του Μέγκαν Μαρκλ μετά την αμφιλεγόμενη αποχώρησή τους από τη βασιλική οικογένεια και τη μετακόμισή τους στις ΗΠΑ. Ο Τραμπ, ο οποίος δείχνει να κυριαρχεί στις προκριματικές εκλογές του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος ενόψει των αμερικανικών εκλογών του Νοεμβρίου, έχει επανειλημμένα βάλει στο στόχαστρο το ζευγάρι, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Δεν είμαι θαυμαστής της Μέγκαν και δεν ήμουν σωστός από την αρχή. Νομίζω ότι σέρνει τον καημένο τον Χάρι από την μύτη».

Οι δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ έρχονται μετά τις δηλώσεις του πρίγκιπα Χάρι στο Good Morning America του ABC πως είχε σκεφτεί να κάνει αίτηση για να γίνει πολίτης των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

«Αγαπώ την οικογένειά μου» ανέφερε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο πρίγκιπας Χάρι, περιγράφοντας πως πήρε το πρώτο αεροπλάνο όταν ενημερώθηκε για το πρόβλημα υγείας του πατέρα του.

«Είμαι ευγνώμων που είχα την ευκαιρία να μπω σε ένα αεροπλάνο και να πάω να τον δω και να περάσω χρόνο μαζί του» υπογράμμισε ο πρίγκιπας Χάρι.

in.gr

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις 


[There are no radio stations in the database]