Σοκάρει το βίντεο – Αστυνομικοί πυροβόλησαν ληστή 36 φορές 

19 Μαρτίου 2024

Σοκάρει το βίντεο, αστυνομικοί πυροβόλησαν ληστή 36 φορές,  εναντίον ενός ένοπλου, ο οποίος κρατούσε ομήρους υπαλλήλους καταστήματος στο Ντένβερ

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η Denver Post, επικαλούμενη τον διοικητή της Αστυνομίας, Ματ Κλαρκ, τρεις αστυνομικοί πυροβόλησαν με περίστροφο και ένας με τουφέκι, για το οποίο έχει νόμιμη άδεια και είναι ενήμερο το αστυνομικό τμήμα, ενώ κανένας από τους υπαλλήλους δεν τραυματίστηκε.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί ανταποκρίθηκαν σε κλήση όπου τέσσερις πελάτες ανέφεραν ληστεία σε εξέλιξη περίπου στις 6:50 μ.μ., με τη χρήση μαχαιριού, το απόγευμα της 1ης Μαρτίου. Όταν έφτασαν στο σημείο, ο ύποπτος, ο 43χρονος Κρίστοφρες Κάουτς είχε κλειστεί σε ένα γραφείο μαζί με δύο υπαλλήλους.

«Οι αστυνομικοί που βρίσκονταν έξω από το γραφείο άκουγαν θόρυβο από το εσωτερικό του και κάτι σαν αναταραχή».

«Η πόρτα είχε ένα μικρό, τετράγωνο παράθυρο στο κέντρο της και ένας αστυνομικός μπόρεσε να δει μέσα και θεώρησε ότι είδε τον δράστη να κρατάει ένα μαχαίρι απειλώντας έναν από τους υπαλλήλους», είπε ο διοικητής.

Μετά από προσπάθειες επικοινωνίας με τον Κάουτς, οι αστυνομικοί, όπως φαίνεται και σε σοκαριστικό βίντεο ντοκουμέντο προσπάθησαν να σπάσουν την πόρτα αλλά διαπίστωσαν ότι την είχε μπλοκάρει χρησιμοποιώντας ένα γραφείο. Τελικά κατάφεραν να ανοίξουν την πόρτα, έχοντας μερική ορατότητα στο εσωτερικό του δωματίου.

Όταν είδαν τον Κάουτς να κρατάει αιχμηρό αντικείμενο στον λαιμό ενός υπαλλήλου και τον άκουσαν να απειλεί να μαχαιρώσει τον υπάλληλο και οι τέσσερις αστυνομικοί άνοιξαν ταυτόχρονα πυρ. Ο δράστης τότε έπεσε νεκρός και στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι δεν έφερε μαχαίρι, αλλά ένα μεταλλικό αιχμηρό εργαλείο, που χρησιμοποιείται για την αφαίρεση καρφιών.

Οι τέσσερις αστυνομικοί που πυροβόλησαν έχουν τεθεί σε καθεστώς περιορισμένης απασχόλησης, αναμένοντας την έκβαση της έρευνας.

ethnos.gr

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]