Καρκινοπαθής δεν άντεξε τους πόνους περιμένοντας το φάρμακο των 12 ευρώ και αυτοκτόνησε – Η απάντηση Άδωνη Γεωργιάδη

13 Μαρτίου 2024

Καρκινοπαθής δεν άντεξε τους πόνους περιμένοντας το φάρμακο των 12 ευρώ και αυτοκτόνησε, η απάντηση Γεωργιάδη για το περιστατικό, το σημείωμα που άφησε

Ο άτυχος 72χρονος καρκινοπαθής που  ήταν πωλητής βιβλίων σε λαϊκές, δεν μπορούσε να υπομένει άλλο τους πόνους και έδωσε τέλος στη ζωή του, αφήνοντας ένα συγκλονιστικό σημείωμα στην οικογένειά του για την τραγική κατάσταση που βρισκόταν και αναγκάστηκε να αποβεί σε αυτή την πράξη, με το οποίο τους αποχαιρετούσε ζητώντας τους συγγνώμη και εξηγώντας τους λόγους που τον οδήγησαν στην αυτοχειρία, πέφτοντας ουσιαστικά θύμα του ΕΣΥ

Στο σημείωμα που άφησε αποχαιρετούσε παιδιά, εγγόνια και τους άλλους συγγενείς, γράφοντας μεταξύ άλλων ότι δεν άντεχε τους πόνους και ότι δεν μπορούσε να κοιμηθεί. Παράλληλα επεσήμανε την μεγάλη ταλαιπωρία που είχε υποστεί καθώς δεν μπορούσε να πραγματοποιήσει ούτε την εξέταση με το ειδικό ακτινολογικό μηχάνημα PET SCAN που υπάρχει στο ΠΑΓΝΗ για να διαπιστωθεί εάν είχε εξαπλωθεί ο καρκίνος και τον παρέπεμπαν από τον “Άννα στον Καϊάφα”. Η επόμενη λύση ήταν να μεταβεί στην Αθήνα ωστόσο δεν είχε την οικονομική δυνατότητα.

«Σας ζητάω ένα μεγάλο συγγνώμη για την αποτρόπαια πράξη που έκανα. Δεν μπορείτε να καταλάβετε τους πόνους, ειδικά την τελευταία εβδομάδα γι’ αυτό δεν μπορούσα να κοιμηθώ»

Η τραγική ειρωνεία είναι ότι το φάρμακο των 12 ευρώ για την χημειοθεραπεία του, ήρθε από το εξωτερικό την ίδια μέρα που αποφάσισε να βάλει τέλος στην ζωή του

Το φάρμακο που περίμενε και δεν υπήρχε, διακινείται στα φαρμακεία και κάθε φορά που κάθε καρκινοπαθής ετοιμάζεται να εισαχθεί στο νοσοκομείο για χημειοθεραπεία θα έπρεπε πρώτα να το αγοράσει από το φαρμακείο και στη συνέχεια να το προσκομίσει στο νοσοκομείο για να ολοκληρώσει την θεραπεία του.

Μετά την ανακοίνωση του περιστατικού ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, έσπευσε να δικαιολογήσει για την έλλειψη του φαρμάκου, που οδήγησε τον 72χρονο καρκινοπαθή στην Κρήτη να τερματίσει τη ζωή του.

Είναι ένα τραγικό περιστατικό. Ακούστηκε ότι την ευθύνη την έχει το ΕΣΥ. Δεν είναι ακριβές. Το φάρμακο είναι φθηνό, ήταν σε έλλειψη. Κάναμε παρέμβαση και είχαμε κλείσει ραντεβού στις 4 Μαρτίου και δεν προσήλθε. Μία μικρή αναμονή για εξετάσεις αυτού του είδους υπάρχει πάντα. Σε όλα τα συστήματα υγείας του κόσμου. Πλέον το φάρμακο δεν είναι σε έλλειψη”. 
«Στο ηλεκτρονικό σύστημα έχει καταγραφεί και το ραντεβού, για να λάβει τη θεραπεία του, όπου δεν προσήλθε. Και το δεύτερο ραντεβού στο οποίο δεν μπορούσε πλέον να προσέλθει. Το φάρμακο αυτό έλειπε από την Ελλάδα ακριβώς για ένα 24ωρο. Μέσα σε ένα 24ωρο είχαμε λύσει το πρόβλημα του φαρμάκου αυτού. Και για τον συγκεκριμένο ασθενή δεν υπήρχε έλλειψη ούτε ένα 24ωρο γιατί είχαμε βρει από τις αποθήκες».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]