Νοθεία Καυσίμων: ΄Ενας χειροτονημένος διάκος, ένας «μάγος» και μία πρώην παίκτρια του «Μy Style Rocks»

9 Μαρτίου 2024

Νοθεία Καυσίμων, ΄Ενας χειροτονημένος διάκος, 12 χρόνια ιερέας στο Λονδίνο, με πτυχίο Ιατρικής, ένας «μάγος» από τη Γάζα και μία πρώην παίκτρια του «Μy Style Rocks»

Η αστυνομία πέρασε χειροπέδες σε 20 μέλη, μεταξύ αυτών και ο αρχηγός, με τα αρχικά Ε.Π. Όλοι περίμεναν τις δικές του εντολές. 

Μιλώντας στους αστυνομικούς, υποστήριξε ότι ήταν ιερέας στη Βουλγαρία. Από εκεί, η οργάνωση εισήγαγε παράνομα χημικά προϊόντα, προκειμένου να νοθεύει καύσιμα και ποτά. 

Tο πάρκινγκ στον Ασπρόπυργο, χρησιμοποιούσαν ως βασικό χώρο για τις δραστηριότητές τους.

Έξι βενζινάδικα σε διάφορες περιοχές της Αττικής «συνεργάζονταν» με το κύκλωμα για να νοθεύουν τα καύσιμά τους, με τους ανυποψίαστους πελάτες να κινδυνεύουν να καταστρέψουν τα αυτοκίνητα τους.

Ως χειροτονημένος διάκος σε ορθόδοξο μοναστήρι της Βουλγαρίας, πτυχιούχος Ιατρικής και 12 χρόνια ιερέας στο Λονδίνο παρουσιάστηκε στους αστυνομικούς ο 62χρονος αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης μετά τη σύλληψή του. Είχε συγκροτήσει τρεις χωριστές υποομάδες, που είχαν αναλάβει την αναζήτηση αποθηκευτικών χώρων, φορτηγών οχημάτων, χημικών διαλυτών και πρώτων υλών για την παρασκευή τους, την εισαγωγή τους στην Ελλάδα, σε συνεργασία με μέλη του κυκλώματος στη Βουλγαρία, και την εποπτεία της διαδικασίας παραγωγής και μεταφοράς τους. Παράλληλα, η ίδια οργάνωση μέσω αυτών των υποομάδων είχε αναλάβει και την προμήθεια και διακίνηση της λαθραία εισαγόμενης αιθυλικής αλκοόλης σε επιχειρήσεις εμπορίας αλκοολούχων ποτών.

Υπεύθυνη για τα οικονομικά σε ένα από τα συνεργαζόμενα πρατήρια όπου κατέληγαν τα βυτιοφόρα με τα λαθραία καύσιμα ήταν μια 27χρονη με τα αρχικά Λ.Ι πρώην παίκτρια του reality «My Style Rocks». Για τη δραστηριότητά της ως μέλους του κυκλώματος συνελήφθη από την Οικονομική Αστυνομία. Οι Αρχές που παρακολουθούσαν τις κινήσεις των μελών της οργάνωσης είχαν χαρτογραφήσει όλη τη διαδρομή των βυτίων, από την εισαγωγή των πρώτων υλών μέχρι τη μεταφορά του νοθευμένου καυσίμου. Την Τρίτη, μετά από μια ακόμα διαδρομή, προχώρησαν στις έρευνες που οδήγησαν στις συλλήψεις. Συνολικά, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 85.265 λίτρα χημικών διαλυτών, 12.101 λίτρα αμόλυβδης βενζίνης άνευ νόμιμων παραστατικών, 5.762 λίτρα αιθυλικής αλκοόλης και 746 λίτρα λοιπών αλκοολούχων υγρών.

Δείτε εδώ: Σύλληψη Πρώην Παίκτριας Ριάλιτι Για Νοθεία Καυσίμων – Video

Πρώην παίκτρια ριάλιτι

Υπολογίζεται ότι κάθε βδομάδα, στις εγκαταστάσεις της εταιρίας, παρασκευάζονταν τουλάχιστον 100 τόνοι χημικών διαλυτών, οι οποίοι με βυτιοφόρα κατέληγαν στις εγκαταστάσεις του Ασπροπύργου, που αποτελούσαν την έδρα της εγκληματικής οργάνωσης. Από εκεί, μετά τη χρήση τους για τη νόθευση καυσίμων, κατέληγαν στα τουλάχιστον έξι συνεργαζόμενα πρατήρια.

Η ζημιά στο δημόσιο από φόρους και δασμούς ξεπερνά το 1.200.000 ευρώ!

eleftherostypos.gr

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]