Ρούλα Πισπιρίγκου: «Σοβαρές ενδείξεις ενοχής»

8 Μαρτίου 2024

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Σοβαρές ενδείξεις ενοχής» σε βάρος της κατηγορουμένης από το παραπεμπτικό βούλευμα, αλλά και από το συμπέρασμα της ιατροδικαστικής γνωμάτευσης των Καρακούκη – Καλόγρια. Πρόκειται για θανάτους αναπάντεχους και απροσδιόριστους που έλαβαν χώρα με μόνο την παρουσία της μητέρας».

Τονίζεται ότι η δίκη έχει ξεκινήσει με την κατάθεση του Μάνου Δασκαλακη.

Υπενθυμίζεται ότι προ πολλών ημερών ο Αλέξης Κούγιας, είχε υποστηρίξει μεταξύ άλλων στην αγόρευση του ότι, δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να συνδέει την Πισπιρίγκου με την κεταμίνη.

«Δεν έχετε κανέναν αυτόπτη μάρτυρα που να βεβαιώνει ότι η κατηγορούμενη προμηθεύτηκε, κατείχε και χορήγησε κεταμίνη και μιδαζολάμη στην Τζωρτζίνα γενικώς, αλλά δεν έχετε και κανένα μάρτυρα ιατρό ή νοσηλευτή που να καταθέτει ότι οι ουσίες αυτές χορηγήθηκαν κατά την διασωλήνωση της ασθενούς» είπε ο συνήγορος, ο οποίος στη συνέχεια επιτέθηκε στην εισαγγελέα της έδρας κ.Σπυριδωνίδου, αλλά και στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, που ασχολήθηκε με τη νοσηλεία του παιδιού.

Πρώτος στόχος του Αλέξη Κούγια ήταν η εισαγγελέας, που έχει ζητήσει να κριθεί ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου, ενώ στη συνέχεια στράφηκε στον καθηγητή τοξικολογίας Νικόλαο Ράικο, ο οποίος εντόπισε την κεταμίνη στο αίμα της μικρής Τζωρτζίνας

Μάλιστα στην αποστροφή του λόγου του ο συνήγορος υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου είπε ότι, «αυτό που δολοφονήθηκε σε αυτή τη διαδικασία ήταν η επιστημονική αλήθεια και ο ορθός λόγος».

Ο Αλέξης Κούγιας κατηγόρησε την εισαγγελέα για προκατάληψη, η οποία όπως είπε «όχι μόνο αποδέχτηκε την έκθεση του Ράικου σαν ιερό και απαραβίαστο κείμενο, αλλά και «θεοποίησαν» τον ίδιο τον Ράικό σαν έναν παντογνώστη επιστήμονα που μαζί με τον Πάπα, κατέχει κι αυτός το αλάθητο.».

Ο συνήγορος μίλησε για «θεοποίηση» του πατέρα της Τζωρτζίνας, Μάνου Δασκαλάκη, λέγοντας:

Δίκη Πισπιρίγκου: Ένταση με τον Μάνο Δασκαλάκη | Athens Voice

«Για κάποιο ανεξήγητο λόγο όλα όσα έκανε η κατηγορούμενη θεωρήθηκαν «τυπικά, ψύχρα, αδιάφορα και διεκπεραιωτικά», ενώ το γεγονός ότι μια φορά ο Μάνος Δασκαλάκης ήρθε και βάλε λίγο λαδάκι στο μέτωπο της Τζωρτζίνα στο νοσοκομείο του Ρίου, θεωρήθηκε… υπέρτατη και ασυναγώνιστη απόδειξη γονεϊκής αγάπης. Όσο κι αν έκανε η κατηγορούμενη για τη Τζωρτζίνα, δεν θα μπορούσε ποτέ να ξεπεράσει το «λαδάκι» του Μανού. Αυτό δείχνει πόσο βαθιά έχει αλλοιωθεί η κριτική σκέψη και ο ορθός λόγος από την προκατάληψη σε βάρος της κατηγορουμένης…».

Τα πυρά του συνηγόρου στράφηκαν στην έκθεση του καθηγητή τοξικολογίας κ. Ράικο, για τον οποίον ο κ. Κούγιας είπε πως «εάν μετά την επιστημονική διερεύνηση της υπόθεσης πετάξετε στον κάλαθο των αχρήστων την έκθεση του Ράικου, όπως και πρέπει να κάνετε, τότε δεν υπάρχει κανένα άλλο στοιχείο που να υποδεικνύει εγκληματική ενέργεια και αυτό δεν μπορεί να υποκατασταθεί ούτε να αντικατασταθεί με κουτσομπολιά και μηνύματα στο Viber, με τα σχόλια των τηλεδικαστών στις πρωινές, μεσημεριανές και απογευματινές τηλεοπτικές εκπομπές και τις αυθαίρετες και ανεύθυνες τοποθετήσεις των αυτόκλητων τηλε -ιατροδικαστών, των ανθρώπων δηλαδή που πάνω σε ένα ανθρώπινο δράμα εδώ και δύο χρόνια χτίζουν καριέρες και φτιάχνουν περιουσίες…».

ieidiseis.gr

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]