Τσικνοπέμπτη: «Φωτιά» μπαίνει στο πορτοφόλι των καταναλωτών

7 Μαρτίου 2024

Τσικνοπέμπτη: «Φωτιά» μπαίνει στο πορτοφόλι των καταναλωτών, οι οποίοι πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη λόγω των αυξήσεων στις τιμές και των κρεάτων

Από νωρίς το πρωί οι ψήστες στις ταβέρνες στα εστιατόρια καθώς και σε κάθε σπίτι, βάζουν τα κρέατα στη σούβλα ή στις ψησταριές για να είναι όλα έτοιμα, καθώς η μέρα θα είναι «μεγάλη». Αυξημένες οι τιμές στα κρεοπωλεία,  για να τσικνίσουν σήμερα οι καταναλωτές

Όσοι δεν μπορούν να πάνε στην κεντρική αγορά θα επιλέξουν συνήθως τα σούπερ μάρκετ κυνηγώντας την λίγο καλύτερη τιμή σε σχέση με τα συνοικιακά κρεοπωλεία. Σε σχέση με λίγους μήνες πριν οι τιμές έχουν απογειωθεί, με τον καταναλωτή να πληρώνει 2 και 3 ευρώ παραπάνω στο κιλό.

Συγκεκριμένα, το χοιρινό από 5 ευρώ πέρσι κοστίζει φέτος 7 ευρώ, ενώ το μοσχάρι από 11 ευρώ πέρσι φέτος θα το βρει κάποιος περίπου 14 ευρώ.

Μέσα σε 3 χρόνια οι αυξήσεις στα κρέατα έχουν φτάσει το 25%, ταλανίζοντας τις τσέπες των νοικοκυριών. Με τις αυξήσεις πλέον να παρατηρούνται στα κρέατα ακόμη και από μήνα σε μήνα.

Την ίδια ώρα, τεράστιες είναι οι αυξήσεις και στο αρνί με την τιμή του να κυμαίνεται σήμερα από 12 μέχρι 15 ευρώ όταν πέρσι κόστιζε από 9 έως 11.

Το κοτόπουλο, το κατεξοχήν οικονομικό λευκό κρέας, κοστίζει σήμερα από 3,5 μέχρι 5,5 ευρώ, όταν πέρσι κόστιζε από 2 έως 3μιση.

Με αυτές τις τιμές οι καταναλωτές θα πουν πως το πλούσιο ή έστω το επαρκές οικογενειακό τραπέζι γίνεται όνειρο μακρινό, απατηλό και πανάκριβο. Η ποικιλία των κρεάτων γέρνει προς τα φτηνότερα και οι ποσότητες μειώνονται στις απολύτως απαραίτητες.

Την ίδια ώρα, οι καταναλωτές που βλέπουν τις ήδη τσιμπημένες τιμές έχουν και τον φόβο πως μπορεί να μεγαλώσει το κόστος του τραπεζιού με ανατιμήσεις της τελευταίας στιγμής και έτσι πληρώνουν τώρα αρκετά.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]