Ναι από το 54,1% στα μη κρατικά πανεπιστήμια – Θα συγκρατήσουν την έξοδο των νέων στο εξωτερικό

7 Μαρτίου 2024

Ναι από το 54,1% στα μη κρατικά πανεπιστήμια, θα συγκρατήσουν την έξοδο των νέων στο εξωτερικό λέει το 58,6% σύμφωνα με την μέτρηση της Opinion Poll που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του Action 24.

Το 51,3% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι μέσω των μη κρατικών πανεπιστημίων, η Ελλάδα μπορεί να γίνει εκπαιδευτικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής, ενώ το 58,6% λέει ότι η εξέλιξη αυτή θα μπορούσε να συγκρατήσει την έξοδο χιλιάδων νέων για σπουδές στο εξωτερικό.

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Μπροστά με 20 μονάδες διαφορά η ΝΔ, ο  Βελόπουλος... | Πολιτική Ειδήσεις

Σε ό,τι αφορά την κομματική προέλευση του «ναι» στα μη κρατικά ΑΕΙ, το χαμηλότερο ποσοστό καταγράφηκε μεταξύ των ψηφοφόρων του ΚΚΕ και της Νίκης – στο 17,2% – και μετά κατά σειρά στον ΣΥΡΙΖΑ, στην Πλεύση Ελευθερίας και στην Ελληνική Λύση. Πλειοψηφία υπέρ του «ναι» διαπιστώνεται στη ΝΔ (73,4%) και στο ΠΑΣΟΚ(52,5%).

Ενδιαφέρον είναι το χάσμα των γενεών που κατέγραψε η Opinion, αφού οι νέοι από 17 ως 29 ετών εμφανίζονται να μην επιθυμούν την δημιουργία μη κρατικών πανεπιστημίων, σε αντίθεση με τις υπόλοιπες ηλικιακές ομάδες. Πάντως, το 52,5% του δείγματος εκτιμά ότι η ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων θα συμβάλει στην αναβάθμιση των δημοσίων ΑΕΙ.

Κριτήρια για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια - ΤΟ ΒΗΜΑ

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]