Πακιστάν: Οργισμένο πλήθος απειλεί να αποκεφαλίσει γυναίκα σε εστιατόριο για μία αραβική λέξη στο φόρεμά της(video)

27 Φεβρουαρίου 2024

Πακιστάν: Οργισμένο πλήθος απειλεί να αποκεφαλίσει γυναίκα σε εστιατόριο για μία αραβική λέξη στο φόρεμά της

Μια νεαρή γυναίκα στη Λαχόρη του Πακιστάν κατηγορήθηκε για βλασφημία επειδή τόλμησε να φορέσει φόρεμα με τυπωμένη μία αραβική λέξη.

«Ικετεύω να με συγχωρήσετε… Δεν σκέφτηκα καν ότι διέπραττα βλασφημία ως Μουσουλμάνα»

Από του Χάρου τα δόντια κυριολεκτικά γλίτωσε, προς το παρόν, μια γυναίκα στη Λαχόρη του Πακιστάν, όταν το πλήθος απείλησε να την αποκεφαλίσει γιατί στο φόρεμά της υπήρχε μια αραβική λέξη!

Πρόκειται για τη λέξη «Χάλουα» που σημαίνει γλυκό, με το πλήθος να νομίζει πως πρόκειται για εδάφιο από το Κοράνι και να την κατηγορεί για βλασφημία, η οποία τιμωρείται με θάνατο.

Η νεαρή γυναίκα για να σωθεί σπεύδει να βρει καταφύγιο σε ένα εστιατόριο και χρειάστηκε η επέμβαση των Αρχών για να σωθεί, ενώ ακούγεται ένας άντρας από το πλήθος να φωνάζει «έπρεπε να την είχα πυροβολήσει»!

Την γυναίκα έσωσε η βοηθός επιθεωρητή Σιέντα Σερβάνα που μίλησε στο πλήθος και την πήρε αγκαλιά για να την φυγαδεύει στο αστυνομικό τμήμα.

«Η γυναίκα φορούσε ένα φόρεμα με κάποιες λέξεις επάνω του. Όταν ο κόσμος είδε αυτές τις λέξεις, άρχισε να απαιτεί να βγάλει το φόρεμα. Υπήρξε μία παρεξήγηση ότι είχε διαπράξει βλασφημία», ανέφερε η βοηθός επιθεωρητή.

Κληρικοί και ακαδημαϊκοί κλήθηκαν για το συμβάν, επιβεβαιώνοντας ότι δεν πρόκειται για εδάφια από το Κοράνι: «Έχει κάνει λάθος, όμως δεν υπάρχει κάτι κακό με τις λέξεις. Είναι απλά ένα σχέδιο. Υποσχέθηκε πως δεν θα ξαναφορέσει τέτοια ρούχα άλλη φορά, οπότε αποφασίσαμε να τη συγχωρέσουμε».

Και η ίδια η νεαρή έκανε δήλωση για να καθησυχάσει το εξοργισμένο πλήθος:

«Αγόρασα το φόρεμα με τη σκέψη ότι είναι απλά ένα σχέδιο. Δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι υπήρχε κάτι σε αυτό που θα έκανε τον κόσμο να πιστεύει ότι ήταν αραβικό. Δεν είχα πρόθεση να προκαλέσω επιθετικότητα. Ικετεύω να με συγχωρήσετε… Δεν σκέφτηκα καν ότι διέπραττα βλασφημία ως Μουσουλμάνα».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]