Απεργία: Κατεβάζουν «ρολά» την Τετάρτη Δημόσιο και ιδιωτικός τομέας και τα ΜΜΜ

27 Φεβρουαρίου 2024

Απεργία: Κατεβάζουν «ρολά» την Τετάρτη Δημόσιο και ιδιωτικός τομέας και τα ΜΜΜ

Μόνο τα λεωφορεία, και αυτά από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου, ημέρα γενικής απεργίας και ημέρα μνήμης, ένα χρόνο μετά το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.

Εκατοντάδες πρωτοβάθμια σωματεία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα έχουν αποφασίσει τη συμμετοχή τους στην απεργία στις 28 Φλεβάρη: Στο χορό των κινητοποιήσεων και τα ΜΜΜ

Παραλύει την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024 ο δημόσιος αλλά και ο ιδιωτικός τομέας λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει ΑΔΕΔΥ, ΕΚΑ, ΠΑΜΕ και εκατοντάδες σωματεία.

Την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου δεν θα λειτουργήσουν οι εφορίες, πολεοδομίες, δήμοι, νομαρχίες, υπουργεία ενώ την συμμετοχή τους στην πανελλαδική απεργία ανακοίνωσαν σήμερα και οι δικαστικοί υπάλληλοι.

Προ των πυλών γενική πανελλαδική απεργία από τη ΓΣΕΕ | in.gr
24ωρη σε μετρό και ηλεκτρικό

Χωρίς μετρό θα μείνει η Αθήνα την Τετάρτη 28/2, καθώς 7 σωματεία συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ

Τα σωματεία τα οποία συμμετέχουν στην απεργία είναι:

– ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ.ΣΥ.

– ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΡΑΜ & ΑΣΤΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΣΤΑΘΕΡΗΣ ΤΡΟΧΙΑΣ ΣΤΑΣΥ (Σ.Ε.Τ.)

– ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΔΗΓΩΝ & ΛΟΙΠΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΙΝΗΣΗΣ ΣΤΗ ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. (Σ.Η.Ε.Κ.)

– ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΣΤΑΘΜΑΡΧΩΝ – ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ

– ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΔΗΓΩΝ ΤΡΑΜ ΑΤΤΙΚΗΣ (Σ.Η.Τ.Α.)

– ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΔΗΓΩΝ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ (Σ.Η.Α.Μ.)

– ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΕΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ (Σ.Ε.Κ.Ε.Λ.Μ.Α.)

Επίσης, 24ωρη απεργία θα πραγματοποιηθεί στο σιδηρόδρομο, συμπεριλαμβανομένου και του Προαστιακού της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με απόφαση σωματείων εργαζομένων (Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης, Σωματείο Εργαζομένων ΟΣΕ, Σωματείο Εργαζομένων Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ).

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής Τροχιάς επισημαίνει ότι η απεργία γίνεται «αφενός ως ένδειξη σεβασμού στη μνήμη των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών και αφετέρου στέλνοντας μήνυμα – απαίτηση προς κάθε κατεύθυνση ότι για εμάς τους Σιδηροδρομικούς πάνω από όλους και πάνω από όλα είναι η ασφάλεια των επιβατών και των εργαζομένων».

Στάσεις σε λεωφορεία και τρόλεϊ

Στα αστικά λεωφορεία και τα τρόλεϊ, θα πραγματοποιηθούν στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας, σύμφωνα με απόφαση του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ.

Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται από τις 10:00 π.μ. ή αργότερα (έξοδος οχημάτων από τα αμαξοστάσια στις 8:30 π.μ.), ενώ τα τελευταία δρομολόγια αναμένεται να αναχωρήσουν από τις αφετηρίες γύρω στις 20:00.

ΓΣΕΕ: Αποφασίστηκε 24ωρη γενική απεργία για τις… 17 Απριλίου - Faretra.info  Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Ημαθίας
48ωρη στα ταξί

Οι ιδιοκτήτες ταξί έχουν ήδη εξαγγείλει σύμφωνα με απόφαση του Σ.Α.Τ.Α. 48ωρη απεργία την Τρίτη 27 και την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024.

Και στη Θεσσαλονίκη

Στην απεργιακή κινητοποίηση συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στο ΟΑΣΘ. Στο πλαίσιο της απεργίας θα κυκλοφορήσουν 50 λεωφορεία με προσωπικό ασφαλείας, ενώ «θα εργαστούν κανονικά τα ειδικά διαμορφωμένα οχήματα εξυπηρέτησης ΑΜΕΑ, καθώς και η νυχτερινή γραμμή του αεροδρομίου (1Ν)», σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδικάτου των Εργαζομένων του ΟΑΣΘ.

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι στις επιβατικές και στις εμπορευματικές μεταφορές συμμετέχουν στην απεργία που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ για την 28/2, ημέρα κατά την οποία συμπληρώνεται ένας χρόνος από το πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών, που κόστισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους. «Έχουμε όλοι μας χρέος απέναντι στα θύματα, στους αδικοχαμένους συνανθρώπους μας, στους νεκρούς της ανείπωτης τραγωδίας στον σιδηρόδρομο. Απαίτηση όλων αποτελεί η απόδοση ευθυνών και η αποτροπή επανάληψης παρόμοιων τραγικών συμβάντων» επισημαίνεται στη σημερινή ανακοίνωση του Συνδικάτου των Εργαζομένων του ΟΑΣΘ.

Απεργεί και η ΥΠΑ

Στην 24ωρη απεργία συμμετέχουν και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Έως ότου η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ανακοινώσει ακύρωση πτήσεων, οι εταιρείες AEGEAN και Olympic Air εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία ενημερώνουν το επιβατικό κοινό ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ακύρωσης πτήσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούνται οι επιβάτες να επισκεφθούν το site της AEGEAN www.aegeanair.com και της Olympic Air www.olympicair.com ή να επικοινωνήσουν στα παρακάτω τηλέφωνα:

Για την AEGEAN: 801 1120000 (από σταθερό), 210 6261000 (από κινητό)

Για την Olympic Air: 801 801 0101 (από σταθερό), 210 3550500 (από κινητό)

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]