“Μπουρλότο” στον ΣΥΡΙΖΑ: Τα σενάρια για τις νέες κάλπες – Οι πιθανές ημερομηνίες και οι υποψήφιοι

23 Φεβρουαρίου 2024

“Μπουρλότο” στον ΣΥΡΙΖΑ: Τα σενάρια για τις νέες κάλπες – Οι πιθανές ημερομηνίες και οι υποψήφιοι για αντίπαλοι του Κασσελάκη

Δεν έχει τέλος η κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ – Η “βόμβα” Τσίπρα έφερε την αντεπίθεση Κασσελάκη και το κόμμα οδεύει σε νέες εκλογές – Πότε είναι πιθανό να γίνουν, τα πρώτα ονόματα για “αντίπαλοι”

Δείτε live – Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: H ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη μετά τη  «βόμβα» του Αλέξη Τσίπρα για νέες κάλπες - Times News

«Βρείτε μου αντίπαλο και πάμε». Μόλις ο Στέφανος Κασσελάκης ολοκλήρωσε την ομιλία του στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ με αυτή τη φράση, άρχισαν οι υπολογισμοί για τις τετραπλές εκλογές που ανακοίνωσε ο πρόεδρος του κόμματος.

Σηκώνοντας το γάντι που έριξε ο Αλέξης Τσίπρας- με την παρέμβαση που έκανε πριν από την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ- ο Στέφανος Κασσελάκης ανακοίνωσε ότι προσφεύγει στη βάση του κόμματος, για την επανεκλογή του.

«Όσοι πίστεψαν ότι φυτεύτηκα στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, τώρα θα δουν τις δικές μου ρίζες. Προσφεύγω στις ρίζες μου: Στα μέλη και στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ. Με έναν πλήρη οδικό χάρτη για επανεκλογή, επανίδρυση και επάνοδο του ΣΥΡΙΖΑ ως κυβερνώσα παράταξη», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στον επίλογο της ομιλίας του.

Μπουρλότο" στον ΣΥΡΙΖΑ: Τα σενάρια για τις νέες κάλπες - Οι πιθανές... |  Πολιτική Ειδήσεις

«Είμαι εδώ. Είμαι όρθιος. Είμαι έτοιμος. Να τελειώνουμε με τα μικρά για να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα, τη Δεξιά του Μητσοτάκη. Θα πάμε σε τετραπλές εκλογές, οργανώσεις μελών, νομαρχιακές, κεντρική επιτροπή και πρόεδρο. Βρείτε μου αντίπαλο. Βρείτε μου αντίπαλο και πάμε», είπε κλείνοντας ο Στέφανος Κασσελάκης. 

Αμέσως μετά ξεκίνησαν οι συζητήσεις για το χρονοδιάγραμμα των τετραπλών εκλογών που ανακοίνωσε ο Στέφανος Κασσελάκης. Οι εκλογές για τις οργανώσεις μελών και τις νομαρχιακές επιτροπές ήταν προγραμματισμένο να γίνουν δύο εβδομάδες μετά το συνέδριο που ξεκίνησε σήμερα.

Αν αυτό τηρηθεί, με δεδομένο ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για τετραπλές εκλογές, τότε οι εξελίξεις στο εσωτερικό του κόμματος θα είναι ραγδαίες τις επόμενες ημέρες. Εξάλλου, μετά τις 8-9 Μαρτίου ακολουθούν δύο τριήμερα, της Καθαράς Δευτέρας και της 25ης Μαρτίου. Επιπλέον, μέσα στον επόμενο μήνα ο Στέφανος Κασσελάκης αναμενόταν να παρουσιαστεί για τη στρατιωτική θητεία του.

Στο μεταξύ, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται το ποιοι θα αποφασίσουν να τεθούν αντιμέτωποι με τον Στέφανο Κασσελάκη στην «κούρσα» για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα αν οι κάλπες στηθούν σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Κανένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ δεν σήκωσε το γάντι αμέσως μετά την τελευταία φράση του Στέφανου Κασσελάκη -“βρείτε μου αντίπαλο και πάμε”.

Όμως, ήδη τα πρώτα ονόματα έχουν αρχίσει να συζητούνται στο περιθώριο του Συνεδρίου. Χωρίς να είναι ακόμα κάτι επίσημο, ο Διονύσης Τεμπονέρας δήλωσε ηχηρό “παρών”, αφού μίλησε κατά την άφιξή του στο κλειστό του Τάε Κβον Ντο στο Φάληρο.

“Είναι η ώρα να μιλήσουν η οργανωμένη βάση και ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα οι νόμιμοι πραγματικοί ιδιοκτήτες παίρνουν τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια τους και διαμορφώνουν την επόμενη μέρα. Είναι μια μέρα γιορτής και μέρα δημοκρατίας”, είπε ο κ. Τεμπονέρας, ο οποίος είναι πλέον σε ανοιχτή κόντρα με τον κ. Κασσελάκη, μετά τη σύγκρουση στην Πολιτική Γραμματεία της Τρίτης.

Ήδη πληροφορίες αναφέρουν ότι προτίθεται να κατέβει υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές, κάτι που θα ξεκαθαρίσει από την Παρασκευή.

Πολλοί είναι αυτοί που βάζουν στο “κόλπο” και το όνομα του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Φάμελλου, ο οποίος έχει κερδίσει πόντους αυτούς τους μήνες με τη στάση του στη Βουλή.

Δεν αποκλείονται και οι εκπλήξεις, με την Όλγα Γεροβασίλη να είναι ένα από τα στελέχη που μπορεί να βγουν μπροστά, ενώ κανείς δεν αποκλείει μια τέτοια πρωτοβουλία και από τον Παύλο Πολάκη, ο οποίος φέρεται να τα έχει “σπάσει” με τον Στέφανο Κασσελάκη.

Αν η εκλογή προσδιοριστεί μαζί με τις ήδη προγραμματισμένες εσωκομματικές εκλογές, όπως είπε ο κ. Κασσελάκης, τότε οι αντίπαλοι του κ. Κασσελάκη θα έχουν χρόνο μόνον δύο εβδομάδων για να οργανώσουν τις καμπάνιες τους – κάτι που προφανώς δίνει πόντους στην υποψηφιότητα του σημερινού προέδρου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]