Ορεινή Κορινθία: Η αστυνομία με εντολή εισαγγελέα εξετάζει το ενδεχόμενο αιμομιξίας

19 Φεβρουαρίου 2024

Ορεινή Κορινθία, η αστυνομία με εντολή εισαγγελέα εξετάζει το ενδεχόμενο αιμομιξίας, χειροπέδες πέρασαν οι Αρχές στον 45χρονο πατέρα της οικογένειας «παλαιοχριστιανών», που ζούσε σε λαγούμι

Συνελήφθη το πρωί της Κυριακής (18/2) ο 45χρονος πατέρας της οικογένειας «παλαιοχριστιανών», μετά από επιχείρηση της αστυνομίας συνοδεία εισαγγελέα στην Ορεινή Κορινθία.

Σε βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία για έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο, απείθεια, αλλά και για το νόμο περί υποχρεωτικότητας φοίτησης των παιδιών σε σχολείο. Ο 45χρονος αναμένεται να οδηγηθεί στο Δικαστικό Μέγαρο Κορίνθου είτε σήμερα είτε αύριο, Δευτέρα.

Κορινθία: Θρίλερ με τα παιδιά της οικογένειας - Τα αναζητεί η ΕΛ.ΑΣ. - Τι  λέει ο πατέρας

Κατά την έφοδο της αστυνομίας εντοπίστηκε ο 15χρονος γιος του 45χρονου. Ο ανήλικος μεταφέρθηκε μετά από εισαγγελική εντολή στο νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα, όπου και θα παραμείνει τις επόμενες ημέρες μέχρι να αποφασιστεί που θα μεταφερθεί. Ωστόσο, μέλος της οικογένειας «παλαιοχριστιανών» διέψευσε τη μεταφορά του ανήλικου στο «Παίδων», σύμφωνα με όσα δήλωσε στο MEGA.

Οι Αρχές ερευνούν το ενδεχόμενο της αιμομιξίας

Για μία πρωτόγνωρη υπόθεση για τα ελληνικά δεδομένα έκανε λόγο η δικηγόρος Κατερίνα Φραγκάκη, η οποία ανέφερε στο MEGA πως οι γονείς ευθύνονται για το γεγονός ότι τα παιδιά της οικογένειας δεν φοιτούν σε σχολείο.

«Η εισαγγελέας ζήτησε να γίνει έλεγχος στα παιδιά. Είχαν πάει στην αδερφή τους και χθες επέστρεψαν στο σπίτι τους. Υπάρχουν αδικήματα εναντίον των γονέων, που έχουνε εκθέσει τα παιδιά τους σε κίνδυνο. Πρόκειται για πλημμεληματικού χαρακτήρα άδικες πράξεις», δήλωσε.

Παράλληλα, οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο της αιμομιξίας. «Το ένα παιδί της οικογένειας είναι έγκυος και δεν είπε ποιος είναι ο πατέρας. Η αστυνομία ζήτησε να γίνει έλεγχος DNA. Δεν ξέρουμε εάν υπάρχει αιμομιξία, πρέπει να ερευνηθεί», είπε o Γιώργος Καλλιακμάνης, πρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν/Α Αττικής.

Έφοδος της αστυνομίας: Θρίλερ με τα παιδιά στην κοινότητα των  «παλαιοχριστιανών» Κορινθίας - Άφαντα προς το παρόν - Zinapost.gr
Κορινθία: Θρίλερ με τα παιδιά της οικογένειας – Τα αναζητεί η ΕΛ.ΑΣ.

Σε περιοχές της Κορίνθου, της Λαμίας και της Αρτας αναζητούν οι Αρχές τα τρία ανήλικα παιδιά και τις δύο γυναίκες της οικογένειας των αυτοαποκαλούμενων «παλαιοχριστιανών» που ζούσαν σε παραπήγματα και λαγούμια στην ορεινή Κορινθία.

Ο 45χρονος πατέρας που συνελήφθη από τους αστυνομικούς για ακόμα μια φορά, το πρωί της Κυριακής, φέρεται να πρόλαβε να φυγαδεύσει όλα τα μέλη της οικογένειας, εκτός από τον 15χρονο γιο του, πιθανότατα γνωρίζοντας ότι αργά ή γρήγορα θα ερχόταν ξανά αντιμέτωπος με τις Αρχές.

Η νέα «έφοδος» της Αστυνομίας στο κοινόβιο όπου ζούσε η οικογένεια των παλαιοχριστιανών πραγματοποιήθηκε στις 08:15 το πρωί της Κυριακής, παρουσία κοινωνικής λειτουργού, με σκοπό να διαπιστωθούν οι συνθήκες διαβίωσης των παιδιών. Για περίπου τρεις ώρες, οι Αρχές που βρέθηκαν στα λαγούμια στη θέση «Σαϊτάς» αναζητούσαν μάταια τα μέλη της οικογένειας, καθώς βρήκαν μόνο τον 15χρονο γιο και τον 45χρονο πατέρα, που αρνήθηκε να τους αποκαλύψει πού βρίσκονται οι υπόλοιποι. Ο άνδρας, που φέρεται να είναι το άτομο που οργανώνει το κοινόβιο της ορεινής Κορινθίας, συνελήφθη κατηγορούμενος για έκθεση, απείθεια και παράβαση του νόμου για την υποχρεωτικότητα φοίτησης των παιδιών σε σχολείο. Με εντολή εισαγγελέα, ο 15χρονος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Παίδων. Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα, και πάλι με εισαγγελική οδηγία, τα παιδιά είχαν απομακρυνθεί από την οικογένεια και είχαν μεταφερθεί στην 25χρονη κόρη του 45χρονου από προηγούμενο γάμο, όμως, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, επέστρεψαν και πάλι στην ορεινή Κορινθία.

Στα πλαίσια της προκαταρκτικής έρευνας, οι Αρχές επιχειρούν να εξακριβώσουν πόσα παιδιά μένουν στο κοινόβιο και υπό ποιες συνθήκες, αν πηγαίνουν σχολείο, ενώ παράλληλα αναζητούν στοιχεία για τις συνθήκες γέννησής τους, καθώς για το μόλις 11 μηνών βρέφος της οικογένειας δεν έχουν δοθεί ξεκάθαρες απαντήσεις για το ποιος είναι ο πατέρας του. Επίσης, οι αστυνομικοί αναζητούν ληξιαρχικές πράξεις για να διαπιστωθεί εάν έχουν δηλωθεί όλες οι γεννήσεις.

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, ο 45χρονος και η 38χρονη σύντροφος του έχουν ένα 22χρονο κορίτσι, δύο αγόρια ηλικίας 13 και 15 ετών, καθώς και μία κόρη έξι ετών. Οσον αφορά στο βρέφος, μητέρα του είναι η 22χρονη κόρη του ζευγαριού.

Κορινθία: Τι είπε ο πατέρας για τη σύντροφό του και τα παιδιά τους που  αναζητά η ΕΛΑΣ

«Δεν πάνε σχολείο…»

«Οχι, δεν πάνε, δεν πάνε (σχολείο), αλλά δεν μου δίνει επιδόματα το κράτος, δεν παίρνω δηλαδή, δεν δίνω κιόλας», ανέφερε το Σάββατο μιλώντας στον Alpha ο 45χρονος, όταν ρωτήθηκε για το εάν τα παιδιά φοιτούν σε κάποιο σχολείο της περιοχής.

eleftherostypos.gr

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]