Απάντηση δίνει η ΔΕΛΤΑ και τα ellinika hoaxes στον Κυριάκο Βελόπουλο για τον ισχυρισμό του

2 Φεβρουαρίου 2024

Απάντηση δίνει η ΔΕΛΤΑ και τα ellinika hoaxes στον Κυριάκο Βελόπουλο για τον ισχυρισμό του

Μπορεί να είναι εικόνα 9 άτομα και κείμενο

Ισχυρισμός

Οι νέες συσκευασίες γάλακτος “μμμ Milk” της ΔΕΛΤΑ έχουν αφαιρέσει την εικόνα της μητέρας για να υπονομεύσουν την θέση της οικογένειας.

Τι ισχύει

Η συσκευασία στην φωτογραφία που αναπαράγεται φαίνεται πως αφορά την σειρά γάλακτος “μμμ Milk Οικογενειακό”, στην έκδοση του ενός λίτρου, πλήρες λιπαρών. Όντως, σε ιστοσελίδα σούπερ μάρκετ βρίσκουμε να πωλείται ακριβώς αυτή η συσκευασία με τα ίδια χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, αυτή δεν είναι η μοναδική συσκευασία γάλακτος που διαθέτει η εταιρεία. Η συγκεκριμένη συσκευασία αποτελεί κομμάτι της σειράς “μμμ Milk”, στην οποία υπάρχουν ακόμη τέσσερις επιλογές, όπως φαίνεται και στην ιστοσελίδα της εταιρείας.

Στην παρακάτω φωτογραφία, όπως μας αποστάλθηκε από την υπεύθυνη επικοινωνίας της DELTA FOODS SA κ. Παφίλη, φαίνονται όλες οι συσκευασίες της σειράς, πλήρους και ελαφρού γάλακτος, σε ένα ή ενάμιση λίτρο, με ή χωρίς λακτόζη.

Γρήγορα παρατηρούμε πως κάθε συσκευασία διαφέρει ως προς το σχέδιο που φέρει πάνω της. Από τα αριστερά προς τα δεξιά, βλέπουμε:

  • μία πυρηνική οικογένεια με πατέρα, μητέρα, γιο και κόρη
  • έναν πατέρα με την κόρη του, στην συσκευασία του ισχυρισμού
  • ξανά μία οικογένεια με πατέρα, μητέρα και δύο παιδιά
  • έναν πατέρα και μια μητέρα με ένα παιδί
  • ένα ζευγάρι μόνο του, χωρίς παιδιά

Όλες οι παραπάνω περιπτώσεις εμπίπτουν στην κατηγορία μιας οικογένειας. Τέσσερις από τις πέντε συσκευασίες περιλαμβάνουν, με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο, μία μητρική φιγούρα, συνεπώς δεν μπορεί να σταθεί ο ισχυρισμός πως η ΔΕΛΤΑ προσπαθεί να “εξαφανίσει την μάνα”.

Τι απαντά η εταιρεία

Τα Ellinika Hoaxes επικοινώνησαν με εκπρόσωπο Τύπου της ΔΕΛΤΑ, η οποία απάντησε πως αυτή η αλλαγή, που έχει τεθεί σε ισχύ για περίπου δύο εβδομάδες, δεν αποτελεί κάποια δήλωση ως προς τα οικογενειακά πρότυπα. Σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία, σκοπός της ανανέωσης ήταν “να απεικονίσουμε όσες περισσότερες στιγμές μιας ελληνικής οικογένειας”.

Παρόμοια απάντηση έχει δοθεί από την εταιρεία και σε σχόλια ανάρτησής της στο Facebook:

Συμπέρασμα

Η συσκευασία στις διαμοιραζόμενες φωτογραφίες αποτελεί μία από τις πέντε καινούργιες εμφανίσεις στα γάλατα της ΔΕΛΤΑ. Είναι η μοναδική συσκευασία όπου απουσιάζει η μητέρα, καθώς είναι παρούσα σε όλες τις υπόλοιπες. Σύμφωνα με την εταιρεία, σκοπός της ήταν να παρουσιάσει διάφορες στιγμές της οικογένειας μέσα στην μέρα, και όχι να υπονομεύσει τον ρόλο της μητέρας μέσα σε αυτήν

ellinikahoaxes.gr

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]