Νέα σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας – Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά

29 Ιανουαρίου 2024

Νέα σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας, ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά, Κλειστά θα είναι τα σχολεία σήμερα Δευτέρα 29 Ιανουαρίου, σε περιοχές της Εύβοιας λόγω  της κακοκαιρίας.

Συγκεκριμένα στο δήμο Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας, λόγω της κακοκαιρίας που αναμένεται να φέρει ισχυρές χιονοπτώσεις στην περιοχή δεν θα κάνουν μαθήματα στα σχολεία. Σύμφωνα με το evima, ολοκληρώθηκε το έκτακτο συντονιστικό όργανο υπό τον συντονισμό του Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας, Γιώργου Κελαιδίτη. Έγινε ενημέρωση για την ένταση των φαινομένων ιδιαίτερα από αύριο το μεσημέρι έως το βράδυ της Τρίτης.

Με απόφαση που πάρθηκε, τα σχολεία όλων των βαθμίδων στο δήμο Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Αννας, θα παραμείνουν κλειστά έως την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και για την αποφυγή ατυχημάτων κατά την μεταφορά μαθητών, δασκάλων, καθηγητών κλπ.

Ο δήμαρχος Γιώργος Τσαπουρνιώτης, ανέφερε πως, «παρακαλούνται όλοι οι συμπολίτες μας που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες να πάρουν όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας ιδιαίτερα όσοι πρέπει να μεταφερθούν για νοσοκομειακή περίθαλψη να το κάνουν πριν την εκδήλωση των φαινομένων».

Στον δήμο Φλώρινας τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους στις 9.15 εξαιτίας χαμηλών θερμοκρασιών, ύστερα από απόφαση του δημάρχου κ. Βασίλη Γιαννάκη. Κανονικά θα λειτουργήσουν οι παιδικοί σταθμοί.

Από το υπουργείο Παιδείας ανέφεραν ότι σε όσες περιοχές της χώρας αποφασιστεί να ανασταλεί η λειτουργία των σχολείων λόγωτων καιρικών συνθηκών, θα πραγματοποιηθεί τηλεκπαίδευση.

Κλειστά σχολεία: Τι θα γίνει στην Αττική

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να κλείσουν τα σχολεία στην Αττική, ειδικά σε περιοχές των βορείων προαστίων, λόγω της νέας μίνι κακοκαιρίας που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Τόσο οι δήμοι όσο και η Περιφέρεια Αττικής εξετάζουν όλα τα δεδομένα και ανάλογα με την πορεία του καιρού θα λάβουν και τις σχετικές αποφάσεις, κυρίως για να μην κινδυνεύσουν μαθητές και γονείς. Σύμφωνα με πληροφορίες του alfavita.gr δήμοι και περιφέρειες σε συντονισμό με την κεντρική διοίκηση βρίσκονται σε επιφυλακή σε όλη την χώρα και στην Αττική για την λειτουργία των σχολείων.

Εάν η κακοκαιρία είναι γενικευμένη σε περισσότερες από μία περιφέρειες οι αποφάσεις θα ληφθούν από το υπουργείο Παιδείας.

Μέχρι στιγμής, έχει ανακοινωθεί πως θα παραμείνουν κλειστά τα ακόλουθα σχολεία του δήμου Παλλήνης: 2ο Δημοτικό Παλλήνης, 1ο Γυμνάσιο Παλλήνης, 1ο Λύκειο Παλλήνης λόγω προγραμματισμένης διακοπής ρεύματος.

Κικίλιας: «Οι πολίτες να τηρούν τις συστάσεις για την προστασία τους»

Εχθές το μεσημέρι ολοκληρώθηκε η ευρεία διυπουργική σύσκεψη για την ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού, οι πολίτες να τηρούν τις πάγιες συστάσεις για την προστασία τους» ήταν το μήνυμα του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια.

Συγκεκριμένα, ανέφερε:

«Η πρόληψη είναι πολύ σημαντική για μας. Θα υπάρξει σύσκεψη αύριο στις 12:00 των επιστημόνων και μετεωρολόγων, προκειμένου να αποφασίσουμε σταδιακά ποιες ήταν οι απαγορεύσεις και με ποια κριτήρια.

Ενδεχομένως θα έχουμε αποφάσεις οι οποίες θα εκδοθούν και θα αφορούν και τον γενικό πληθυσμό σε κάθε περίπτωση. Τα βασικά πρέπει να επαναλαμβάνονται σε τέτοιες μέρες, αν μπορούμε να αποφύγουμε τις μετακινήσεις.

Προφανώς έχουμε τα βασικά μέσα στο αυτοκίνητό μας και κατά κύριο λόγο είναι υποχρεωτικές πλέον οι αλυσίδες.

Ακούμε τις ενημερώσεις και τις οδηγίες από το Πυροσβεστικό Σώμα, την Πολιτική Προστασία φυσικά από την Ελληνική Αστυνομία και την οργανωμένη Πολιτεία».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]