Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού – Που θα χιονίσει τις επόμενες ώρες

29 Ιανουαρίου 2024

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της ΕΜΥ, ξεκίνησε η πρώτη φάση της κακοκαιρίας που φέρνει τσουχτερό κρύο και χιόνια ακόμα και στην Αττική σε χαμηλό υψόμετρο. Παράλληλα θα επικρατήσουν θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο και θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα.

Για σήμερα Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024 χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας, των Σποράδων, της κεντρικής και ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας και στα βόρεια και ανατολικά τμήματα της Πελοποννήσου. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα χιονίσει και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικά 300-400m). Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και στα νησιά του Αιγαίου (στα ορεινά) καθώς και σε ορεινές – ημιορεινές περιοχές της Κρήτη.

Ειδικότερα για την Αττική προβλέπεται ένταση των χιονοπτώσεων από σήμερα το βράδυ της Δευτέρας (29-01-24) στα ορεινά και ημιορεινά και από τη νύχτα σε περιοχές με σχετικά χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικά 300-400m).

Συγκεκριμένα για το νομό Αττικής οι πιο σοβαρές χιονοπτώσεις – χιονοστρώσεις φαίνεται να εντοπίζονται από το ύψος του Αγίου Στεφάνου και βορειότερα. Ενδεικτικά αναφέρουμε τον Άγιο Στέφανο, τη Δροσιά, τη Σταμάτα, την Άνοιξη, το Κρυονέρι, Αφίδνες, Μαλακάσα, Καπανδρίτι. Από Μαρούσι μέχρι και Κηφισιά θα δούμε χιονοπτώσεις με τις χιονοστρώσεις όμως να μη δείχνουν τόσο εκτεταμένες στην περίπτωση που αυτές παρατηρηθούν. ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ στο βορειοδυτικό τόξο, δηλαδή γύρω από τα Βίλια και γενικά περιοχές που βλέπουν προς  τον Κιθαιρώνα και τα δυτικά της Πάρνηθας όπου θα πέσει μεγάλος όγκος χιονιού και με διάρκεια.

Σύμφωνα με την τελευταία της ΕΜΥ, για σήμερα Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024 γενικά αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κατά τόπους στα ανατολικά και από το απόγευμα στα δυτικά με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στις Κυκλάδες και την Κρήτη μέχρι τις μεσημβρινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί στις περισσότερες περιοχές της βόρειας χώρας από -04 έως 09 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -02 έως 13 με 14 βαθμούς και στη νησιωτική Ελλάδα από 07 έως 15 βαθμούς, ενώ στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα φτάσει τους 16 με 17 βαθμούς Κελσίου.

Την Τρίτη (30-01-24) οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν ακόμα και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στη Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια, τις Σποράδες, τις βόρειες και ανατολικές περιοχές της Πελοποννήσου καθώς και στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές των νησιών του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, των Κυκλάδων και της Κρήτης.

Την Τετάρτη (31-01-24) οι χιονοπτώσεις βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα ορεινά – ημιορεινά της Κρήτης.

Πολύ θυελλώδεις βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι 9 και τοπικά 10 μποφόρ θα πνέουν:

Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης (30-01-24) αρχικά στο βόρειο και βαθμιαία στο κεντρικό και το νότιο Αιγαίο.

Την Τετάρτη (31-01-24) οι θυελλώδεις βοριάδες θα διατηρηθούν στο Αιγαίο αλλά από τις προμεσημβρινές ώρες στα βόρεια θα περιοριστούν στα 8 μποφόρ και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται κατά τόπους από το μεσημέρι της Δευτέρας (29-01-24) έως και την Τρίτη (30-01-24) κυρίως στις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]