Νονός της νύχτας το θύμα στο μαφιόζικο χτύπημα στον Νέο Κόσμο

14 Ιανουαρίου 2024

Νονός της νύχτας το θύμα στο μαφιόζικο χτύπημα στον Νέο Κόσμο, νεκρός 44χρονος έξω από βενζινάδικο, τον γάζωσαν με δεκάδες σφαίρες

Μαφιόζικη εκτέλεση με τουλάχιστον 80 σφαίρες και θύμα έναν 44χρονο ιδιοκτήτη πρατηρίου καυσίμων έγινε γύρω στις 02.00 τα ξημερώματα έξω από το βενζινάδικό του, στην συμβολή των οδών Φορατζή και Ηλιού στο Νέο Κόσμο.

Η δολοφονία αποδίδεται από την Αστυνομία σε συμβόλαιο θανάτου, στο πλαίσιο ξεκαθαρίσματος μεταξύ νονών της νύχτας, καθώς το θύμα θεωρούνταν από τα μεγάλα «ονόματα» στον συγκεκριμένο χώρο. 

Άγνωστοι “γάζωσαν” με  τρία καλάσνικοφ το θύμα, την ώρα που είχε βγει από το βενζινάδικο,  και άνοιξε την πόρτα για να μπει στο θωρακισμένο αυτοκίνητο του, αλλά δεν πρόλαβε.

Τέσσερις εκτελεστές, με ένα πανάκριβο Lexus που ανήκει σε κατασκευαστική εταιρεία, είναι η ομάδα που με τρία καλάσνικοφ, γάζωσε με 81 σφαίρες τον 44χρονο Βαγγέλη Ζαμπούνη, έξω από το βενζινάδικο του θύματος στον Νέο Κόσμο, εκτελώντας ένα από τα ακριβότερα συμβόλαια θανάτου στο χώρο της νύχτας.

Οι δράστες, οι οποίοι είχαν στήσει καρτέρι στον 44χρονο, σύμφωνα με μαρτυρίες ήταν τέσσερις και επέβαιναν σε ΙΧ αυτοκίνητο, ενώ πιθανολογείται ότι υπήρχε και δεύτερη ομάδα υποστήριξης, καθώς μετά τη δολοφονία εθεάθη και μία μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού να απομακρύνεται από το σημείο.

Οι εκτελεστές πυροβόλησαν τον 44χρονο, ο οποίος προσπάθησε να καλυφθεί μέσα στο θωρακισμένο όχημα, αλλά δεν τα κατάφερε και τραυματίστηκε θανάσιμα.

Στον τόπο του εγκλήματος έχουν βρεθεί από την Αστυνομία 81 κάλυκες από καλάσνικοφ.

Αμέσως μετά τη δολοφονία οι δράστες διέφυγαν με το αυτοκίνητο και εξαφανίστηκαν.Λίγο αργότερα το ΙΧ βρέθηκε καμένο, στην Λεωφόρο Αθηνών στο Δαφνί και παρελήφθη από γερανό της Αστυνομίας, για να μεταφερθεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών ερευνών, προκειμένου να εξεταστεί εργαστηριακά.

Παράλληλα, συνεχίζεται η έρευνα για τον εντοπισμό της μοτοσικλέτας που εκτιμάται ότι εμπλέκεται στη δολοφονία, ενώ έχει ληφθεί οπτικό υλικό από κάμερες στην περιοχή για να εξεταστεί στο πλαίσιο της προανάκρισης.

Την έρευνα έχει αναλάβει το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής.

Ενατίον του είχε γίνει και πάλι απόπειρα σε βάρος του το 2018 στον Πειραιά, τότε, ένα λευκό βαν είχε προσεγγίσει το αυτοκίνητο του Βαγγέλη Ζαμπούνη που ήταν σταθμευμένο έξω από γραφείο πετρελαϊκής εταιρείας στην ακτή Κονδύλη στον Πειραιά. Οι εκτελεστές είχαν πυροβόλησει, με αποτέλεσμα 3-4 σφαίρες να τραυματίσουν τον 38χρονο τότε στα πόδια και στο χέρι. όμως το καλάσνικοφ έπαθε εμπλοκή  Το υποψήφιο θύμα διατηρούσε σχέσεις με την Bella Mafia που είχε δολοφονηθεί ένα μήνα νωρίτερα.

Αξίζει να σημειωθεί πως το όνομα του 44χρονου σήμερα Ε.Ζ. είχε ακουστεί και στις καταθέσεις της “Λίτσας”, συγγενούς αρχηγικού μέλους της Greek Mafia, που ξεσκέπασε μεγάλο μέρος των εγκληματικών δραστηριοτήτων της.

Σύμφωνα με την κατάθεσή της, ο συγγενής της είχε ζητήσει να φωτογραφίσει την πρόεδρο Εφετών Παρασκευή Καλαϊτζή, που δίκασε την υπόθεση της απαγωγής Παναγόπουλου και να δείξει τις φωτογραφίες της στον 44χρονο με σκοπό τη δολοφονία της. Το συμβόλαιο θανάτου δεν εκτελέστηκε, καθώς τον Νοέμβριο του 2012, ο 44χρονος συνελήφθη για οπλοφορία. Στις 22 Νοεμβρίου 2012 εξερράγη ισχυρή βόμβα στο σπίτι της δικαστικής λειτουργού στον Χολαργό.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]